- Reklama -

Na šampionát do Dánska i s Plekancem, Frk či Chlapík kádr opustili

- Reklama -

Hlavní trenér Josef Jandač v neděli zveřejnil nominaci národního týmu na mistrovství světa v Dánsku. Dobrou zprávou pro české fanoušky je zařazení útočníka Tomáše Plekance z Toronta, ze sestavy ale několik hráčů z prestižní zámořské ligy také vypadlo.
Z NHL ve výběru figurují kromě Plekance také brankář David Rittich z Calgary, obránce Radko Gudas z Philadelphie a útočníci Dmitrij Jaškin ze St. Louis, Radek Faksa z Dallasu, Filip Chytil z New Yorku Rangers a Tomáš Hyka z Vegas. Poslední dva jmenovaní však působili většinu sezóny na farmách v AHL.


MS v hokeji 2018: Program, skupiny, herní formát


Jandače přesvědčil i Martin Nečas, jenž na začátku ročníku odehrál jedno utkání za Carolinu.
Forvardi Martin Frk (Detroit) a Filip Chlapík (Ottawa) se do nominace nevlezli. S reprezentací se rozloučil i Filip Zadina z juniorského celku Halifax Mooseheads.
Původní gólmanské trio Pavel Francouz, Dominik Furch a David Rittich se rozpadlo, protože Furch neakceptoval roli trojky. Jeho místo proto zaujme Dominik Hrachovina z finského Tampere.
Jedničkou v bráně bude Francouz, na Ritticha zbude post dvojky.


ROZHOVOR: Můj vlak do NHL se nikdy nerozjel, říká dvojnásobný vítěz finské SM-liigy Dominik Hrachovina

- Reklama -

Kapitánského „céčka“ se zhostí Roman Červenka, přestože nejvíce startů na velkých turnajích má za sebou Plekanec, jenž míří už na své jedenácté mistrovství světa.
Vedení mančaftu také pozorně sleduje vývoj sérií play-off NHL. Konkrétně se zajímá o Michala Kempného a Jakuba Jeřábka z Washingtonu.
Pro Josefa Jandače je turnaj v Dánsku poslední v roli kouče národního týmu, po MS odchází do ruského Magnitogorsku.
Světový šampionát začíná v pátek 4. května, Češi do něj vstoupí sobotním duelem proti Slovensku.
Hlavní trenér se vyjadřuje k nominaci:

Širší nominace ČR na MS v Dánsku:
Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), David Rittich (Calgary, NHL), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko).
Obránci: Radko Gudas (Philadelphia,NHL), Adam Polášek (Soči, KHL), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), David Sklenička, Michal Moravčík (oba HC Škoda Plzeň), Martin Pláněk (Mountfield HK), David Musil (HC Oceláři Třinec).
Útočníci: Tomáš Plekanec (Toronto, NHL), Roman Červenka (Fribourg, Švýcarsko), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Roman Horák (Podolsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Filip Chytil (New York Rangers, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL), Radek Faksa (Dallas, NHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Martin Nečas (HC Kometa Brno), David Šťastný (Aukro Berani Zlín), Martin Kaut (oba HC Dynamo Pardubice), Tomáš Hyka (Chicago, AHL).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -