- Reklama -

Na sestřičku, která pokořila Češky, už si Darnell Nurse nemůže dovolovat

- Reklama -

Darnell Nurse má ve sbírce zlato z juniorského mistrovství světa, bronz ze šampionátu nižší věkové kategorie. V minulé sezóně si zahrál dva zápasy NHL za Edmonton, který ho v roce 2013 draftoval ze sedmého místa. Na dvacetiletého mladíka relativně slušná bilance. S tím, co dokázala jeho o rok mladší sestra, se to ale nemůže srovnávat.
Kia Nurseová se neživí hokejem, nýbrž basketbalem. Je v něm tak dobrá, že už si vybojovala místo v kanadském národním týmu. Před rokem byla jeho nejmladší hráčkou na MS v Turecku, se svými spoluhráčkami porazila v osmifinále Českou republiku a nakonec skončily páté. Před měsícem byla ústřední postavou javorových listů při vítězství na Panamerických hrách, kde Kanada ve finále zdolala věčného rivala z USA 81:73. A minulý týden byla vyhlášena nejlepší hráčkou na kontinentálním šampionátu, který Kanaďanky rovněž ovládly a zajistily si tak letenky na příští olympiádu.

„Sledoval jsem turnaj a nemohl jsem být více hrdý. Bylo to úžasné. Už se těším, až si budu moci rezervovat zájezd do Ria,“ přiznává obránce Olejářů, že úspěšnějšímu členovi rodinného sportovního klanu se chystá fandit přímo na místě.
„Nevím, co udělat, abych se jí vyrovnal. Možná budu muset pořádně potrénovat a vyzvat ji k souboji jeden na jednoho na ulici, než se vypravím do Edmontonu,“ říká s úsměvem. Vzápětí přizná, že výzvu tohoto typu už delší dobu nepodstoupil.
„Rozvaha zvítězila nad odvahou, už jsem chytřejší než dříve. Byla by to tvrdá rána mému sebevědomí, kdybych prohrál s mladší sestřičkou,“ pokračuje v pohodovém duchu.
Ve skutečnosti jejich vztahy nejsou ani trochu vyhrocené. „Rivalita už je dávno pryč, teď jsme jeden druhému tím největším fanouškem a velice se podporujeme. Bylo skvělé sledovat, jaké výkony předváděla na mistrovství. Ukázala, že je výborným vůdcem. Je schopná vystoupit v důležitých momentech, což je inspirující pro všechny. Je inspirací i pro mě a já doufám, že se jí v příští sezóně aspoň přiblížím,“ uzavírá zadák Oilers rozhovor pro agenturu Canadian Press.
Foto/Photo by: Connor Mah

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -