- Reklama -

Na turnaji nejsme favority, přiznává Jágr. Jordána potěšili fantastičtí fanoušci

- Reklama -

Zemi v srdci Evropy pohltila hokejová horečka. Úvodní duel českého výběru na mistrovství proti Švédsku (5:6sn) sledovalo na obrazovkách 1.8 mil. diváků. Ještě o 100 tis. fanoušků více si nenechalo ujít sobotní reparát proti Lotyšsku, který čeští borci zvládli poměrem 4:2.
V obou zápasech patřil k nejvýraznějším postavám Jaromír Jágr, který si na turnaji připsal už dva přesné zásahy. I on však přiznává, že vyrovnat se s tíhou domácího šampionátu není snadné.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ze začátku tam bylo hodně nervozity. I já jsem ji cítil a to hraju 25 let profesionálně, takže se nejde moc divit. Pro některé hráče je to první druhý turnaj a navíc se hraje doma. Diváci šílí a vidí nás v daleko lepším světle, než jsme. Turnaj je vyrovnaný a co si budeme namlouvat, favority jsou tu jiná mužstva,“ řekl po utkání s Lotyšskem třiačtyřicetiletý útočník.

„To není turnaj o mně, ale o České republice a českém hokeji. Je to velice dlouhý turnaj a od začátku je strašně moc překvapení. Žádný zápas nebude jednoduchý, ani ten dnešní nebyl. Měli jsme štěstí, že jsme dostali přesilovky a v těch jsme rozhodli,“ těší Jágra, který se zaskvěl právě ve hře v početní převaze.
Nejstarší hráč historie, který dal na světovém šampionátu gól, si svůj poslední velký turnaj především užívá. Vůbec ho přitom nepřekvapilo, jaký zájem mistrovství mezi fanoušky vzbuzuje. „Dalo se to čekat už v prvním momentě, kdy se začaly prodávat lístky. Česko žije hokejem,“ prohlásila česká legenda.

- Reklama -


Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky porazili houževnaté Lotyše i díky obránci Michalu Jordánovi z Caroliny. Ten v úvodu druhého dějství vstřelil důležitý první gól svého týmu, když srovnal na 1:1. Také on si bouřlivou atmosféru v hale neumí vynachválit.
„Je to paráda. Diváci jsou fantastičtí a ženou nás dopředu. Někdy ale musíme trochu ubrat, nesmíme se tím nechat vybláznit. Každopádně jim děkujeme za podporu a věříme, že přijdou zase,“ těší se čtyřiadvacetiletý bek na další zápasy.
Po volné neděli čeká český výběr souboj s Kanadou. Obzvláště pikantní bude pondělní střetnutí pro Jakuba Voráčka, který narazí na svého spoluhráče z Philadelphie Clauda Girouxe.
„Na Kanadu se samozřejmě těším. Bude to zajímavé. Oni tady mají dream team, takže s nimi musíme hrát dobře do obrany, stíhat bruslit, předvádět svůj hokej a snad to vyjde,“ řekl kapitán národního týmu České televizi.
Jaromíra Jágra zpovídal reportér ČRo Petr Kadeřábek:

Rozhovor s obráncem Michalem Jordánem si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -