- Reklama -

Nabídku z Montrealu bych určitě zvážil, tvrdí Martin Brodeur

- Reklama -

Martin Brodeur, který se po dlouhých jednadvaceti sezónách rozhodl opustit New Jersey, stále čeká na trhu s volnými hráči na vhodnou nabídku. O rodáka z Montrealu stáli například činovníci Pittsburghu, Tampy Bay či Toronta, k finální dohodě však zatím nikde nedošlo.
Kanadský gólman se nyní nechal slyšet, že by si přál ukončit kariéru jako hráč Montrealu. Brodeur ve čtvrtečním rozhovoru pro QMI Agency uvedl, že Canadiens sledoval od dětství. „Byl to tehdy můj oblíbený tým,“ řekl zkušený matador s tím, že kdyby od Habs dostal konkrétní nabídku, asi by se moc nebránil.
A to i přesto, že jednoznačným králem montrealského brankoviště je v současnosti Carey Price. Na dvaačtyřicetiletého Brodeura by tak zbylo přinejlepším místo dvojky. „Rád bych odchytal ještě jednu sezónu a chci si ji užít. Kdyby se mi Canadiens ozvali, tak bych si určitě vyslechl, co mi nabízejí a vše pečlivě zvážil.“
Brodeur si uvědomuje, že přes olympijského vítěze ze Soči se bude dostávat do branky obtížně. „Toto (Montreal) je tým Careyho Price,“ je jasné Brodeurovi. „Samozřejmě bych chtěl být pořád brankářskou jedničkou, ale nevadilo by mi, kdybych odchytal jen 20 nebo 25 zápasů, když si budu sezónu užívat jako člen úspěšného týmu.“
V minulém ročníku přišel Martin Brodeur o místo jedničky, když se v brance New Jersey střídal s osmadvacetiletým Američanem Corym Schneiderem, pro něhož se klub rozhodl do budoucna. Nadcházející sezóna bude s největší pravděpodobností poslední v jeho bohaté a veleúspěšné kariéře. Jde jen o to najít správné místo. Brodeur by ještě rád zastával v nějakém klubu významnější roli.
Kromě Price má Montreal má v tuto chvíli k dispozici také slovenského gólmana Petra Budaje. Rodák z Bánské Bystrice má smlouvu ještě na další sezónu, vydělá si v ní 1,4 miliónu dolarů. Na svou šanci čeká i čtyřiadvacetiletý Dustin Tokarski.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -