- Reklama -

Nad Pavelce nebylo

- Reklama -

Oficiálně vyhlašuje NHL jen nejlepší hráče týdne, měsíce a pochopitelně i celého ročníku, na jejích stránkách se ale pravidelně dostává chvilky slávy i hvězdám právě skončeného dne. Za výkony z 15. ledna 2015 byl hlavní hvězdou vyhlášen Ondřej Pavelec.
Takhle se gólman Winnipegu v této sezóně ještě nezapotil. V zápase s Dallasem musel předvést 46 zákroků, podstatné bylo, že až na jeden byly všechny úspěšné. Trochu možná zamrzí, že o čisté konto přišel pouhých 76 sekund před sirénou, ale v kabině Jets se na tenhle drobný detail nehledělo.
„Kdybych vypustil z úst cokoliv, co by nezačínalo nebo nekončilo slovy Ondřej Pavelec, jen bych odvedl pozornost od jeho výkonů, a to si nevezmu na svědomí,“ pronesl trenér Tryskáčů Paul Maurice. „Ondřej dnes prožil neuvěřitelný večer a je jediným důvodem, proč máme dva body.“
Devět zákroků, které kladenský rodák předvedl v úvodním dějství, na tom není nic neobvyklého. 22 zmařených šancí soupeře z druhé třetiny je fantastické číslo. Na Pavelcovi ztroskotali při svých brejcích Shawn Horcoff a Cody Eakin, v osmé minutě v rozmezí sedmi sekund znemožnil střílejícího Seguina i dorážející Spezzu s Jamiem Bennem.
„Nevzpomenu si na zápas, ve kterém bych viděl brankáře zneškodnit tolik vyložených šancí. A když už ano, neudržel přitom do 59. minuty čisté konto,“ pokračuje v chvále Maurice.
Jets s Ondřejem Pavelcem za zády přežili sedm oslabení. V úvodu třetí třetiny dokonce čtyřminutové při vyloučení Blakea Wheelera za hákování, navíc při něm zásluhou Evandera Kanea skórovali. Na českého reprezentanta vyzrál až Trevor Daley tvrdou ranou z levého kruhu. Výsledek tím ale jen upravil na 1:2. Za hosty se brzy po začátku prosadil Michael Frolík.
V centru pozornosti novinářů byl ovšem jeho krajan. „Byl to jeden z mých lepších zápasů,“ skromně hodnotí svůj výkon Ondřej Pavelec. „Sice se neodvíjel podle našich představ, ale dokázali jsme ho dovést k vítězství. Speciální formace pro oslabení odvedly skvělou práci. Měli jsme hodně vyloučených, to se nám příště nemůže stát.“
„Pochopitelně by bylo hezké udržet nulu, ale hokej se hraje šedesát minut a není důležité, v kolikáté soupeř skóroval. Hlavní je vítězství,“ dodává.
Winnipeg i přes čtvrteční výhru sice stále zůstává v tabulce Centrální divize na čtvrtém místě, ale stále pevně třímá v ruce divokou kartu pro play off. Od nepostupových příček si udržel čtyřbodový odstup.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -