- Reklama -

Nahrávač Vrbata dosáhl 500. bodu v NHL a byl vyhlášen první hvězdou zápasu

- Reklama -

Vancouver je pod novým koučem Williem Desjardinsem s oblibou označován za tým se čtyřmi vyrovnanými útoky, bohužel se nedá říct, že by všechny řady přispívaly zrovna vyrovnaně. Někdy mívají výpadky. To ale nebyl případ sobotního duelu s Pittsburghem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Alexandre Burrows, Daniel Sedin se trefili v přesilovce, Bo Horvath, Shawn Matthias a Zack Kassian při hře pět na pět. Hosté se netrefili ani jednou, za domácí skórovala každá ze čtyř útočných řad, a byla z toho výhra 5:0. Fanoušci v Rogers Areně si povedené utkání s kvalitním soupeřem užili.
„Musíme si uvědomit, že tu máme čtyři útočné řady, každá dostane své minuty,“ zdůraznil Daniel Sedin. „Když chlapi nejsou od začátku utkání připravení, může to dopadnout jako posledně (Vancouver prohrál doma se San Jose 1:5). Když jsme připraveni, může to být jako dnes. Takový je rozdíl,“ dodal švédský útočník.
Problém nepovedeného úvodu večera si uvědomoval také lídr hostů. „Mizerný začátek. Dostanete dva góly a najednou se cítíte provinile,“ shrnul Sidney Crosby.
Pittsburgh určitě nehrál opatrně, Ryana Millera vyzkoušel 31 střelami. Americký gólman ale všechny pochytal, v čemž mu značně pomohli také jeho obránci. „Naši chlapi odvedli skvělou práci, limitovali počet jejich střel,“ pochválil spoluhráče Miller.
Na druhé straně měli domácí úplně jinou úspěšnost. Po první třetině vedli 2:0, po druhé 4:0, ve třetí přidali pátou branku. Thomas Greiss, jenž nahradil v brance obvyklou jedničku Marca Andre Fleuryho, měl 22 zásahů, pět puků prošlo za jeho záda.

Dvěma asistencemi se na pěti brankách domácích podílel Radim Vrbata, vyhlášený první hvězdou utkání. Třiatřicetiletý útočník si tak připsal svůj 500. a 501. bod v NHL. Burrowsova teč Vrbatovy střely přišla v přesilovce, což vedle jiného znamenalo ukončení šňůry čtrnácti nevyužitých přesilových her. Vancouver tak současně poprvé v sedmi odehraných duelech otevřel brankový účet zápasu.
„Bylo to důležité, není vždycky snadné honit a obracet skóre,“ podotkl Daniel Sedin.
Druhou nahrávku si Vrbata připsal rozjetím akce Shawna Matthiase, který zvyšoval na 3:0. „Naši chlapi předvedli skutečně dobré úsilí a byl to výkon úplně od každého,“ řekl trenér Desjardins. „Nebylo to úsilí patnácti chlapů, byl to celý tým.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -