- Reklama -

Nákup zadarmo, náklady šestimiliónové. Kings nabízejí Mikea Richardse

- Reklama -

Při prvním tažení za Stanleyovým pohárem byl hrdinou, i při druhém přispěl svým dílem. V této sezóně se ale Mike Richards krčí ve statistikách hodně v koutku a pro Los Angeles není takovým tahounem, jakého by potřebovali. V posledním měsíci se proto Kings snažili využít třicátníka Richardse alespoň jako artiklu na výměnu. Když to nevyšlo, zapsali zkušeného útočníka na listinu volných hráčů.
„Odvedl pro nás velmi dobrou práci, ale teď prožívá těžkou sezónu,“ komentuje trenér Darryl Sutter pět branek a deset asistencí, které rodák z kanadské Kenory stihl posbírat ve 47 utkáních. „Pro lidi zvenčí je přirozené, že chtějí znát odpověď na všechny otázky. Mojí odpovědí je, že Mike je sám frustrovaný ze svých výkonů, ale určitě má před sebou ještě hodně zápasů. Spousta hokejistů prošla waiverem. Spoustu si nikdo nevybral. A hodně z nich má ještě pořád před sebou skvělé sezóny.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pokud si nevybere nikdo Richardse, mohou ho Králové ulehčit alespoň pod platovým stropem tím, že ho pošlou na farmu do Manchesteru. Pokud po účastníkovi turínské olympiády sáhne jiný klub, bude se muset popasovat s podmínkami jeho smlouvy, která vyprší v roce 2020. Z prostoru pod povinnou mzdovou hranicí odkrojí každým rokem 5,75 mil. dolarů. Přímý zásah do rozpočtu už tak tvrdý nebude, zejména v závěru.
Letos je Richards sedmimiliónovým hráčem, v příštím ročníku bude mít na výplatní pásce o milión méně. V dalším ročníku mu mzda poklesne na 5,5 miliónu, poté na čtyři a půl a v posledních dvou letech už bude činit pouze tři milióny.
Po skončení loňské mistrovské sezóny se spekulovalo, že Kings v Richardově případě využijí možnosti amnestovaného vyplacení z kontraktu, kterou nabídla nová kolektivní smlouva, ale nestalo se. Podle generálního manažera Deana Lombardiho proto, aby kanadský reprezentant dostal novou motivaci.

„Očekáváme od našich hráčů loajálnost, stejně se snažíme přistupovat i k nim. Vzhledem k tomu, co pro nás v minulosti udělal, si zasloužil šanci pokusit se dostat na úroveň, na jakou u něho lidi byli zvyklí,“ říká šéf Kings. „Nikdo nepopírá, že bez něho bychom první titul nezískali. Pokud ale chce zůstat v týmu, musí hrát na určité úrovni.“
V necelých deseti sezonách za Philadelphii a Los Angeles zaznamenal Mike Richards 179 branek a 302 asistencí. Krátce před přestávkou pro All-Star Game pokořil hranici 700 utkání v základní části.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -