- Reklama -

Napodruhé to vyšlo. Jimmy Vesey získal Hobey Baker Award

- Reklama -

Před rokem se musel sklonit před jistým Jackem Eichelem. Letos už na vysokých školách za mořem lepšího hokejistu nenajdete. Harvardský útočník Jimmy Vesey je od včerejška novým držitelem Hobey Baker Award, trofeje určené nejlepšímu hráči amerických univerzitních soutěží.
„Je to pro mě ohromná pocta a také vstupenka do elitní společnosti,“ říká 22letý hráč o ocenění, které v minulosti získali např. Johnny Gaudreau, Ryan Miller, Chris Drury či Paul Kariya. „Nevěděl jsem, co očekávat. Kyle Connor měl za sebou skvělou sezónu, Thatcher Demko udržel desetkrát čisté konto. To jsou úžasné výkony. Moc jsem od letoška nečekal, byl jsem hlavně šťastný, že jsem znovu mezi finalisty. Měl jsem štěstí, že mě vybrali. Jak už jsem řekl, je to velká pocta.“
Vesey v tomto ročníku NCAA nasbíral 46 bodů ve 33 utkáních, což ho ve statistikách řazených podle průměrného zisku (1,39 bodu na utkání) řadí na sedmé místo. Další z finalistů Kyle Connor oblékající dres University of Michigan měl průměr 1,87 a ovládl i absolutní pořadí, když z 38 startů vytěžil 35 branek a 36 asistencí. Útočník draftovaný loni Winnipegem ze sedmnáctého místa ale možná doplatil na skutečnost, že na rozdíl od odcházejícího Veseyho působí v soutěži teprve prvním rokem – což hlasující ocenili alespoň udělením titulu nejlepšího nováčka.
Brankář týmu Boston College Thatcher Demko obdržel trofej pojmenovanou po Mikeu Richterovi určenou pro nejlepšího gólmana, paradoxně však na něho nezbylo místo v prvním All-Star týmu Východní konference. Tam dostal přednost Alex Lyon z Yale, kterého před pár dny získala do svých řad Philadelphia.
Absolutní král končící sezóny Jimmy Vesey ještě angažmá v NHL zajištěné nemá. Loňskou nabídku Nashvillu (který ho v roce 2012 draftoval ve třetím kole) odmítl, aby mohl dokončit studia. Letos Predátorům znovu vzkázal, že s nimi smlouvu nepodepíše, protože chce vyzkoušet dráhu volného hráče. Pokud Vesey nezmění názor, klub z Tennessee na něho ztratí práva 15. srpna.
„Teď se soustředím jen na konec školy a na promoci, která shodou okolností vychází na mé narozeniny (26. května). Chci si ji užít se spoluhráči, spolužáky a svojí rodinou. Bude to velký den a já se na něj už těším,“ říká. „Nemám tušení, co se stane v srpnu, ale vím, že během léta chci dál pracovat na svém bruslení a fyzičce. Chci na podzim přijít do kempu co nejlépe připraven, abych si vybojoval místo na soupisce některého klubu NHL. To je můj cíl.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -