- Reklama -

Náročné dny Brodeura v New Jersey – po trénování s dětmi v úterý vyvěsí jeho dres

- Reklama -

Je to něco málo přes rok, kdy legendární hokejový brankář Martin Brodeur oznámil konec aktivní hráčské kariéry. Ale i tak je od té doby v jednom kole. Kromě toho, že jeho oficiální funkcí je asistent generálního manažera u týmu St. Louis Blues, stihl v sobotu udílet rady mladým hokejistům a ještě slavnostně vhodit puk před zápasem NHL mezi New Jersey a Washingtonem.
Ačkoliv je jeho práce nyní v St. Louis, Brodeur je tolik let spjatý s New Jersey, že rád pomáhá s tamními aktivitami. Tak jako, když v sobotu pomáhal s několika americkými trenéry dohlížet na téměř 40 dětí mladších dvanácti let.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to skvělé. Pokaždé, když dorazíte na podobnou akci a vidíte malé brankáře, vyvolá to ve vás mnoho hezkých vzpomínek. Navíc dva mí synové (Anthony a Jeremy) jsou také gólmani a strávili jsme spolu spoustu času. Vidět to nadšení v tvářích malých dětí je úžasné. Sice nevím, jestli mě znají, ale možná jim to rodiče řeknou,“ usmíval se Brodeur.
Většina dětí ale moc dobře věděla, o koho jde. Vždyť slavný brankář strávil v dresu místních Devils dvacet sezón. „Byla paráda vidět se s ním naživo. Věděl jsem toho o Martym hodně a pokaždé jsem slyšel, že je to velmi příjemný chlapík. A osobní setkání mi to jen potvrdilo. Navíc mi i poradil i nějaké brankářské věci,“ svěřil se jedenáctiletý Eli Pawlika. „Pomohl mi s postojem v brance, hlavně při změnách pozic. Byl moc hodný. Můj kouč v týmu je na mě dost tvrdý, tak to byla příjemná změna,“ smál se klučina.
Brodeur se věnoval brankářským nadějím necelou hodinu, odpovídal na otázky a dával jim rady. „Měli řadu otázek a pozorně mi naslouchali. Při osobních pohovorech byli trochu nesmělí, ale to bych já byl asi také,“ prozradil Brodeur, jenž je nadšený z toho, jak se v New Jersey věnují malým hokejistům. „Vidím to z první ruky na mých dětech. Hokej se v tomto státě vede opravdu dobře. Devils dělají skvělou práci s dětmi. Propagují hru a dělají pro děti řadu akcí, jako třeba tuhle.“
V květnu 2015 Brodeur podepsal se St. Louis tříletý kontrakt jako asistent generálního manažera, ale dění v New Jersey jej stále zajímá. A zvláště v těchto dnech. V úterý jej totiž čeká další sláva. Před zápasem s Edmontonem budou ke stropu Prudential Center slavnostně vyvěšovat jeho dres s číslem 30.
„Je to dlouhý víkend s mnoha záležitostmi a povinnostmi, který vyvrcholí vyvěšením dresu. Z toho jsem opravdu nadšený. Je to velká pocta. Když hrajete hokej, tak na takové věci nemyslíte, zajímá vás jen hra. Bude to velká událost pro celou mou rodinu,“ prohlásil Brodeur.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Šmerda
Narozen v krásném roce 1971, kdy ještě v lese zpívali ptáci a na stromech rostlo ovoce bez chemického postřiku :-), NHL mě fascinuje pro svoji rychlost a neuvěřitelně zvlaštní energíí, která mně okamžitě vtáhne do dění na ledě... Zvlášť atraktivní bylo pro mě sledování celé kariery mého nejoblíbenějšího hráče a tím není nikdo jiný než Tomáš Kaberle... Díky za vše Tome!

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -