- Reklama -

Naše plány jsou v troskách, lamentuje Ron Francis

- Reklama -

Osm zápasů, osm proher. Carolina zůstává jediným týmem v soutěži, který zatím neokusil radost z vítězství. Generální manažer Ron Francis (na snímku), který v dubnu tohoto roku vystřídal na svém postu Jima Rutherforda, s takto katastrofálním scénářem určitě nepočítal.
„Je velmi složité začínat sezonu s takovým návalem zraněných hráčů. Celé léto se snažíte něco vybudovat a pak se vám to rozpadne pod rukama. Je to frustrující. Chybí nám několik klíčových hráčů, a tak je zastupují jiní, kteří by za normálních okolností tolik času na ledě nedostávali. Je pozitivní, že někteří z nich si vedou opravdu dobře, nicméně většina našich kluků hraje pod svoje možnosti.“
Špatný vstup do nového ročníku okamžitě odstartoval vlnu spekulací ohledně případných výměn. Dokonce se hovoří o tom, že Carolinu by mohl opustit kapitán Eric Staal.
„Od začátku sezony neuběhl ani měsíc. Ostatní kluby se snaží pracovat s tím, co mají k dispozici. Drží se svých plánů a teprve čas ukáže, jestli budou úspěšné. Je pro ně příliš brzy na to, aby se pouštěli do nějakých výměn,“ řekl Francis.
„Bohužel, naše situace je odlišná. Hledáme různé možnosti a snažíme se komunikovat s ostatními kluby, nicméně naše nabídky zatím nikoho neoslovily. Ale to neznamená, že se hodláme chytat kdejakých spasitelských teorií. I my musíme pracovat s tím, co máme. A vyhrabat se s té jámy, do které jsme spadli.“
Zábleskem naděje budiž to, že se v posledních zápasech vrátili do sestavy Eric Staal a Jeff Skinner. Jmenovitě dva nejproduktivnější hráči Hurricanes v minulém ročníku. Oba si připsali asistenci u branky českého útočníka Jiřího Tlustého, který skóroval ve středečním utkání proti Vancouveru.
„Je jedním z našich nejlepších hráčů, nastupuje ve všech herních situacích a na ledě tráví hodně času. Jeho návrat je pro nás velkou vzpruhou,“ řekl Francis o Ericu Staalovi.
Nicméně jeho bratr Jordan bude Carolině chybět ještě tři až čtyři měsíce. „Do hry se vrátí v průběhu ledna nebo února. Takže nemáme, a dlouho nebudeme mít k dispozici takovou sestavu, s jakou jsme před sezonou počítali. Když vám chybí šest hráčů a z toho čtyři patří k nejlepším v týmu, pak není snadné sbírat body,“ řekl Francis.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -