- Reklama -

Nash odškrtl třicítku, San Jose vidělo 26 nájezdů

- Reklama -

Newyorský Rick Nash se stal druhým hokejistou v sezóně, který zdolal hranici třiceti branek – a stejně jako o víkendu jeho předchůdce Alexandr Ovečkin, i útočník Jezdců se hned vydal za dalšími metami. Nash se v utkání s Floridou prosadil v nestandardních situacích, nejprve ujel v 9. minutě při oslabení, poté pečetil výhru 6:3 střelou do opuštěné klece.
Výsledek vypadá jednoznačně, ale Rangers nic jistého neměli. V polovině zápasu sice vedli o dvě branky, ale Panterům se do druhé přestávky podařilo srovnat. Domácí tým si zajistil body potřebné k upevnění třetího místa v Metropolitní divizi až v závěrečné třetině.
Stejná pozice patří Calgary v Pacifické divizi, svěřenci Boba Hartleyho ji v pondělí potvrdili vítězstvím 5:2 nad Winnipegem. Prvních gólů v novém dresu se přitom dočkaly letní posily Brandon Bollig a Raphael Diaz. Winnipežský Ondřej Pavelec „vychytal nulu“, jenže mezi tyče se postavil až ve 48. minutě, kdy už bylo o výsledku prakticky rozhodnuto.
Jets se sice ujali vedení už po 69 sekundách zásluhou Blakea Wheelera, ale poté se čtyřikrát otáčel pro puk Michael Hutchinson. Do sestavy Plamenů se po jednozápasové pauze vrátil Jiří Hudler, během necelých patnácti minut na ledě se do statistik nezapsal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Až třináctá série nájezdů určila vítěze duelu mezi San Jose a Edmontonem. Zatímco v základní hrací době se střelcům docela dařilo, jak dokládá skóre 4:4, v přímých soubojích s brankáři selhávali. V pátém kole se prosadili Burns s Nugentem-Hopkinsem, v rozhodujícím zajistil Olejářům bod Rob Klinkhammer.
Hosté měli utkání dobře rozehrané, po dvou třetinách vedli 3:1 především zásluhou dvoubrankového Jordana Eberleho. Ve třetím dějství ale Sharks během deseti minut otočili kormidlo svým směrem, akce pro spoluhráče připravoval Joe Thornton (0+3). Do prodloužení poslal zápas Justin Schultz v čase 57:23.
V závěru první části hry neuznali rozhodčí gól Tomáše Hertla pro nedovolené bránění brankáři. Českému mladíkovi během šestnácti minut mezi mantinely přidělili jeden záporný bod do tabulky pravdy.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -