- Reklama -

Nash se rozstřílel, Rangers srovnali sérii s Tampou

- Reklama -

V každé z předchozích dvou sérií přispěl Rick Nash do gólové pokladnice Jezdců pouze jednou. V semifinále s Tampou Bay už má normu splněnou dvojnásobně. Stačil mu k tomu jediný zápas. V pátek vzal kanadský útočník zodpovědnost do vlastních rukou a dvěma brankami a asistencí se podepsal pod vítězství 5:1.
„Vždycky jsem cítil tlak ohledně své produktivity. Byl jsem zklamaný a frustrovaný, že jsem nedokázal pomoci týmu tak, jak se ode mě očekává,“ uvedl autor 42 gólů ze základní části. „Když má člověk problémy, svírá hokejku moc křečovitě a nečte tak dobře hru, puky vám odskakují od hole. Když dáte gól, pomůže to získat ztracenou sebedůvěru.“
Nash se proti Bleskům dočkal v 18. minutě, když po Hayesově nahrávce na modrou čáru přebruslil bránícího Paquettea a zakončil bekhendem. Vedení vydrželo hostům do poloviny utkání, než ranou bez přípravy srovnal Steven Stamkos.
Hokejisté v modrých dresech ve druhém dějství soupeře výrazně tlačili, jenže ze střelecké převahy 19 ku 6 nic dalšího nevytěžili. Udeřilo naopak na druhé straně. Ve 36. minutě dorazil Kleinovu střelu Chris Kreider. O dvě minuty později si Kevin Klein (spolu s Nashem) připsal další asistenci u Yandleovy teče.
„Když odehrajete třetinu, jako byla tahle, je to těžké,“ povzdychne kouč Lightning Jon Cooper. „V devíti případech z deseti byste z ní vyšli s vícebrankovým náskokem, my ji naopak prohráli. To se nestává moc často. Až se lidé ráno podívají na výsledek, určitě si pomyslí, že nás Rangers smázli. Pokud by ale byli v hale, viděli by to jinak.“

Problém Blesků je v tom, že hokej se hraje na góly. A ty včera střílel především jejich soupeř. Šest minut po návratu z kabin se poprvé v letošním play off prosadil Martin St. Louis při početní výhodě, v 52. minutě využil Nash další přesilovku New Yorku.
„Oba si v minulosti vyslechli otázky na svoji produktivitu mnohokrát, takže je pozitivní, že dneska skórovali. Konečně jsme také odehráli zápas, v němž jsme měli prostor k nadechnutí, nebylo to další těsné utkání,“ těší trenéra Jezdců Alaina Vigneaulta. „Zanalyzujeme si to a uděláme vše, abychom byli připravení na další utkání.“
Úleva byla znát také na Henriku Lundqvistovi, jenž v předchozích dvou vystoupeních pokaždé šestkrát inkasoval, ale tentokrát se představil ve své tradičnější formě.
„Po dvou porážkách a tolika puštěných gólech se samozřejmě necítíte dobře, hodně o nich přemýšlíte. Jsem rád, že jsem dnes odehrál povedený zápas. Hodně mi pomohlo, že jsem pořád cítil podporu lidí kolem, kteří mi dali dobré rady, jak přistoupit k dnešnímu utkání,“ děkuje švédský gólman.
Pátý duel je na programu v neděli v newyorské Madison Square Garden, soupeři do něho jdou za nerozhodného stavu 2:2.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -