- Reklama -

Nashle, brácho. Ahoj, brácho. Eric Staal byl vyměněn z Caroliny do New Yorku

- Reklama -

Eric Staal už nepůsobí ve stejném týmu jako jeho mladší bratr Jordan. Zato brzy navlékne tentýž dres, jaký nosí další z jeho sourozenců Marc. Hurikáni v neděli vyměnili svého kapitána do NY Rangers za druhé volby v příštích dvou draftech a práva na finského mladíka Aleksiho Saarelu, kterého Jezdci draftovali loni ve třetím kole.
„Když jsme hledali někoho do našich elitních útoků, cítili jsme, že Eric je jedním z nejlepších hráčů, kteří jsou na trhu k dispozici. Možná, že úplně nejlepším,“ uvedl generální manažer newyorského celku Jeff Gorton. „Proto jsme uskutečnili tuto výměnu.“
Jednatřicetiletý forvard strávil v Carolině celou svoji kariéru, byl tedy i u titulu v roce 2006. Od draftu 2003 za ni odehrál 909 zápasů. Zaznamenal v nich 322 branek a 453 asistencí, což jsou spolu s kanadskými body nejlepší výkony v klubové historii, nepočítáme-li souhrnná čísla Rona Francise i z dob působení v Hartfordu. V posledních sedmi sezónách zastával funkci kapitána.
„Eric byl dlouhou dobu tváří naší organizace a my mu děkujeme za jeho oddanost, vůdcovské vlastnosti a vše, co pro nás odváděl. Když se nám naskytla možnost ho vyměnit, cítili jsme ji jako významnou příležitost pokračovat v budování klubu, který bude stabilně bojovat v play off,“ loučil se se svým následovníkem Francis, který je dnes generálním manažerem Hurricanes.
Staalovi zanedlouho vyprší sedmiletá smlouva s průměrným ročním příjmem 8,25 miliónu dolarů. Carolina se při transakci zavázala, že polovina této částky se bude odečítat z jejího platového stropu. Jezdcům tak zůstane ještě prostor pro získání některého méně významného hráče.
Odchodem z Raleigh se roztrhne společné pracovní pouto Erica Staala nejen s bratrem Jordanem, ale koneckonců také s posledním ze čtveřice sourozenců Jaredem, jenž působí na farmě Hurikánů v ECHL. V novém působišti přivítá o dva roky staršího bratra obránce Marc Staal.
„Eric pravděpodobně zná přes Marca hodně hráčů našeho týmu, to mu pomůže. Nakonec ale vůbec nebude důležité, jestli si já nebo kdokoliv jiný myslí, že sem lépe zapadne kvůli Marcovi. Půjde především o Erica,“ upozorňuje Jeff Gorton.
Jezdci uvolnili nové posile místo na soupisce vrácením slovenského útočníka Marka Hrivíka na farmu do Hartfordu.
Aleksi Saarela, kterého Carolina získala je zlatým medailistou z posledního juniorského šampionátu a vlastní i stříbrný kov z MS osmnáctiletých. V aktuální sezóně nastupuje stejně jako loni za Ässät Pori, ve 46 utkáních se prezentoval 18 brankami a 13 asistencemi.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -