- Reklama -

Nashville hlásí novou posilu. Z Colorada přichází útočník McLeod

- Reklama -

Forvard Cody McLeod kroutí v NHL už desátou sezonu. Všechny dosud strávil v dresu Colorada Avalanche, ale to už je minulostí. Vedení Lavin vyměnilo McLeoda do Nashvillu za útočníka Felixe Girarda.
„Vím, že se o něj Nashville zajímal delší dobu. Sešel jsem se s Codym a poděkoval mu za vše, co pro nás udělal. Zeptal jsem se ho, po čem touží. Nashville nabízí dobrou příležitost a Codymu se to zamlouvalo. Víme, kde se nacházíme (Colorado je nejhorším týmem v lize, pozn. aut.), a víme, že se do play-off letos nedostaneme,“ prohlásil generální manažer Avalanche Joe Sakic.
„Vzal si čas na rozmyšlenou a vím jistě, že šlo o těžké rozhodování, ale ve čtvrtek mi zavolal jeho agent a řekl mi, že si Cody té nabídky cení. Chtěl jsem mu to umožnit, protože je to skvělý člověk a pro naši organizaci toho udělal hodně,“ zdůvodňuje výměnu legenda Colorada.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaatřicetiletý McLeod podepsal s denverským mužstvem smlouvu jako volný hráč 6. července 2006. Do sestavy Colorada se naplno prosadil v sezoně 2007–2008. V následujícím ročníku vstřelil 15 branek a zaznamenal 20 bodů; v obou případech jde o jeho osobní maxima. Celkově si 659 zápasech připsal 1359 trestných minut.
„Když jste jeli do Colorada, nikdy se vám nechtělo nastoupit proti jeho lajně. Je to velký, urostlý hráč, který hraje tvrdě a na všechno jde zpříma. Nahání vám strach, takže je super mít takového hráče na své straně,“ pochvaluje si novou posilu nashvillský obránce Ryan Ellis.
„Sháněli jsme hokejistu jeho kalibru. Takového, který se s ničím nepáře, odehraje si své a přinese do naší sestavy přesně ten prvek, který potřebujeme,“ tvrdí asistent trenéra Predators Kevin McCarthy.


Nashville dnes (14. ledna) začne na ledě Colorada pětizápasový venkovní trip. „To se moc často nestává. Ale víte co? Myslím si, že to bude v pohodě. Nemusí nikam letět, je tady. Jsem si jistý, že to pro něj bude těžké, strávil tady celou kariéru, zná všechny kluky, ale zase pro něj bude fajn, že se hned vrátí. Je to dobré, mám za něj radost,“ podotkl Sakic.
Colorado na oplátku z Predators získalo Girarda, kterého si Nashville na draftu 2013 vybral z 95. místa. Dvaadvacetiletý Girard tráví třetí sezonu po sobě v American Hockey League. „Má vůli a vůdčí schopnosti. Dříve dělal kapitána, takže do našeho mladého týmu přinese trochu vůdcovství,“ těší se z nové posily Sakic.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -