- Reklama -

Nashville prodloužil o rok spolupráci s českým gólmanem Mazancem

- Reklama -

Vedení Nashvillu se ve středu dohodlo s Markem Mazancem na podpisu roční dvoucestné smlouvy. V případě působení v hlavním týmu Predators si český gólman vydělá 575 tisíc dolarů, na farmě na v Milwaukee by jeho plat klesl na 100 tisíc USD.
Bývalá opora extraligové Plzně odešla do zámoří před dvěma lety a v National Hockey League dosud odchytala dohromady 27 utkání. Pětadvacet z nich absolvoval Mazanec v minulém ročníku. Zaznamenal v nich osm výher, brankový průměr měl 2,8 a úspěšnost zákroků 90,15 procenta. Ve dvou zápasech udržel čisté konto.
Letos se dostal do brankoviště Predátorů jen díky zdravotním problémům brankářské jedničky. Jakmile ale Pekka Rinne na začátku února doléčil zraněné koleno, vrátil se Mazanec do Milwaukee. Finský reprezentant vynechal osm utkání, Mazanec odchytal dvě z nich.
V American Hockey League měl třiadvacetiletý rodák z Písku dostatek prostoru pro uplatnění svých nesporných schopností. V 48 zápasech dovedl Admirals k osmnácti výhrám, brankový průměr měl 2,76 a úspěšnost zákroků 90,01 procenta. Čtyři zápasy dokončil s čistým štítem.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -