- Reklama -

Našli Flyers konečně záplatu na svůj roztržený pytel s gólmany?

- Reklama -

Fanshop týmuŘíct někomu, že Philadelphie Flyers mají problémy na brankářském postu, je jako sdělovat mu obecné pravdy, které ví každý. Něco jako že, nebe je modré. Že voda je mokrá. Nebo že ženy mají tajemství. Letos do Vánoc protočili Letci šest gólmanů. Nováček Carter Hart je ze všech z nich nejperspektivnější.
V historii ambiciózního klubu obstáli vlastně jen tři maskovaní muži. Bernie Parent, který vychytal v sedmdesátých letech pro Letce dva Stanley Cupy. Švéd Pelle Lindbergh, jehož život tragicky utnula opilecká dopravní nehoda. A také Ron Hextall, první gólman, který vstřelil v NHL branku. Jinak je to v modrém půlkruhu víceméně bída s nouzí.

Poslední dvě sezony se od zranění ke zranění potácí jinak nadějná dvojice Brian Elliot a Michal Neuvirth a mužstvo strádá s nimi. Voráčkova a Gudasova parta se plácá u dna a s ideou play-off se mohla rozloučit už okolo Vánoc.
Nahradit zmíněnou dvojici gólmanů zkoušelo v posledních dvou letech hned osm mužů: Alex Lyon, Anthony Stolarz, Calvin Pickard, Petr Mrázek, Carter Hart naposledy Mike McKenna. Ještě jednou si přečtěte to číslo: OSM gólmanů  za poslední dvě sezony. Přesto fandové Philadelphie mohou hýčkat naději. Mají ji v Carteru Hartovi.
Juniorská hvězda
„V žilách má led. Zajímalo by mě, jaký má tep. Protože vypadá neskutečně klidně, když je pod tlakem,“ složil svému spoluhráči poklonu zkušený James Van Riemsdyk.
Dvacetiletý jinoch už dokázal ve své krátké kariéře pořádně zaujmout. Především díky dvěma vydařeným vystoupením na světových šampionátech hráčů do dvaceti let. V roce 2016 odchytal čtyři zápasy a přivezl si domů stříbro. O rok později v šesti kláních inkasoval v průměru jen 1,81 gólu na zápas, měl 93% úspěšnost zákroků a na konci šampionátu si na krk pověsil zlatou medaili.



Za čtyři roky v juniorské WHL třikrát po sobě získal Del Wilson Trophy, která náleží nejlepšímu gólmanovi této soutěže. Dvakrát po sobě se také stal gólmanem, který vévodil statistikám průměru obdržených gólů a úspěšnosti zákroků.
Budoucí jistota?
Carter Hart byl zvolen prestižním časopisem za nejslibnějšího mladého gólmana v roce 2018. „Jen málokdy ho načapáte, že by se stavěl k puku špatně. Chytá v hybridním stylu. Kombinuje klasický Stand-up styl a Motýlek,“ popsali novináři jeho styl.
Hart v letošní sezoně začal chytat v AHL v Lehigh Valley Phantoms, jenže častá zranění jeho kolegů z hlavního mužstva ho vytáhla nahoru do hlavní show. Debutoval výhrou nad Detroitem a stal se nejmladším gólmanem od roku 2009, kterému se tento počin povedl. Také se stal nejmladším brankářem v historii Flyers, který v prvním utkání slavil vítězství. Dosud odchytal 11 duelů, z nichž pětkrát odcházel jako vítěz. Průměrně obdržel 2,72 gólů na utkání a zastavil 91,5 % pokusů soupeře.
Přinese konečně jistotu v brankovišti města „bratrské lásky“?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -