- Reklama -

Nastal soumrak Original Six?

- Reklama -

Příběh Original Six již zdaleka není tak silný jako býval a stejné to je i s jeho celky.
Zajímavou stránku současné NHL odkryl Larry Brooks z deníku New York Post.
Ještě před pátkem, kdy se Maple Leafs protlačili na třetí místo Atlantické divize, byli Bruins jediným týmem ze „staré party“, který okupoval příčku zaručující postup do play-off.
Historie NHL přitom ještě nepoznala boje o Stanley Cup, v nichž by vystupoval pouze jeden tým Original Six.
Boston a Toronto byli jedinými dvěma, které se probojovaly do play-off v posledních dvou letech. Stalo se tak poprvé, kdy jich bylo tak málo ve dvou sezónách po sobě.
Podobná situace nastala v ročníku 2006/07, kdy uzmuli pozvánku mezi nejlepší Rangers a Red Wings.
Dějiny taktéž pamatují roky, kdy se kvalifikovali Rangers, Bruins, Maple Leafs, Canadiens, Red Wings i Blackhawks. Naposledy se mohli fandové Original Six takto radovat v sezóně 2012/13. Předtím se všech šest mužstev dostalo do play-off v ročnících 1995/96, 1993/94 a 1986/87.
To největší kouzlo původních klubů NHL se ale vytratilo. Rivalita je pryč nebo přinejmenším nevyčnívá nad ostatními. Souboje mezi Pittsburghem a Washingtonem či Vegas a San Jose poutají v těchto dnech mnohem větší pozornost.
„Original Six ztratilo svou identitu. Bylo to hezké, ale je to pryč,“ uzavřel novinář svůj sloupek.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -