- Reklama -

Návrat domů. James van Riemsdyk se znovu zabydlel ve Philadelphii

- Reklama -

Fanshop týmuJames van Riemsdyk letos v červenci poprvé vyzkoušel, jaké to je projít trhem volných hráčů. Nakonec se mu z nabídek nejvíce zalíbila ta, která přišla z Philadelphie, v níž strávil své první tři sezony v NHL. Dlouholetý hráč Toronta Maple Leafs, jenž stále čeká na svůj první Stanley Cup, nechal fanoušky Flyers nahlédnout do svého příbytku.
„Jako kdyby to bylo včera, když jsem sem přišel poprvé. Na kempu jsem potkal pár hráčů, kteří hráli v NHL strašně dlouho a tenkrát jsem si ani nepředstavoval, že bych v lize dokázal vydržet tak dlouho jako oni,“ řekl devětadvacetiletý útočník ve videu pro klubový kanál. „Za tu dobu jsem nasbíral hodně zkušeností díky spoustě různých spoluhráčů. Chápu, že je nyní moje zodpovědnost dělat vše tak, abych byl příkladným profesionálem,“ nastínil svoji roli v mužstvu.
Po šesti letech v dresu s javorovým listem se nastěhoval do bytu, který v době jeho prvního působení u Flyers obýval tehdejší kapitán Mike Richards. „Díky tomu trochu znám tuto část města, je tu fajn prostředí. Když jsem v nabídkách viděl toto místo, hned jsem po něm skočil,“ vyprávěl útočník, jenž se zúčastnil olympijských her i Světového poháru v dresu USA.
Častěji uvidí rodiče
Pro hokejovou rodinu van Riemsdyků (kromě Jamese hraje v NHL ještě mladší Trevor v dresu Caroliny a nejmladší Brendan válí za univerzitu v New Hampshire) stěhování nejstaršího syna zpět do USA znamená, že výlety na zápasy budou častější. „Naši rodiče jsou odhodlaní jet jakkoliv daleko, aby nás viděli s mými bratry hrát. Ale to, že jsem nyní ve Philadelphii, jim dovoluje jezdit na utkání více. V Torontu vždycky museli zůstat delší dobu. Takhle sem mohou zaskočit, aniž by jim to nějak výrazně narušovalo jejich režim,“ odpověděl.


„Moc rádi jezdíme na zápasy našich synů. Že je nyní James zpět ve Philadelphii, což pro nás znamená jen hodinu a půl cesty, je výtečné,“ pochvaluje si „táta“ Riemsdyk. Zřejmě bude mít hodně příležitostí být ve Wells Fargo Center, protože jeho syn podepsal smlouvu až do roku 2023.
Při své tour bytem křídlo Philadelphie také ukazovalo některé fotky, které jsou pro něj důležité. Van Riemsdyk se pozastavil třeba u snímku s legendou Waynem Gretzkym z jejich prvního setkání. „Je to vtipná historka. Zrovna jsem jedl, když za mnou přišel jeden z lidí, kteří se starají Maple Leafs o PR. Řekl mi, že venku čeká fanoušek, který by mě rád pozdravil,“ vybavil si vzpomínku ze svého působení v Torontu. „Čekal jsem nějakého zažraného fanouška, když v tom najednou mi někdo zaklepal na rameno. Otočil jsem se a zjistil, kdo to je. Myslím, že moje reakce musela být nezapomenutelná,“ dokončil historku.
Ve své „pracovně/odpočívárně“ má Riemsdyk fotku se svým bratrem Trevorem, na které jeho mladší sourozenec slaví vítězství ve Stanley Cupu s Chicagem. „Byl to zážitek sdílet to všechno s ním. Bylo to skvělé,“ svěřil se nejstarší z bratrů. Nejspíše mu slouží jako zdroj motivace. Je otázkou ale, zda by James van Riemsdyk tomuto svému snu nebyl blíže, kdyby zůstal v Torontu…
Celé video si můžete pustit zde:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -