- Reklama -

Návrat jako hrom. Super Duper je zpět.

- Reklama -

Dlouhou dobu byl mimo hru. V lednu se smolně zranil po srážce se spoluhráčem Sidneym Crosbym. Během olympijské přestávky se podrobil operaci předního zkříženého vazu v koleni. Sezóna pro něj skončila. Nakonec se ale stihl dát do pořádku tak, aby byl na úvodní zápas nového ročníku NHL připraven.
A Pascal Dupuis, útočník Pittsburghu, byl připraven skvěle. Čtvrteční utkání proti Anaheimu mu vyšlo parádně. Tučňáci zvítězili 6:4 a on zaznamenal čtyři body (jednu branku a tři aistence), čímž si vytvořil kariérní maximum. „Super Duper“, jak se mu přezdívá, je zpátky!
Posledními hráči Penguins, kteří otevřeli sezónu čtyřmi body, byli Ron Francis (2+2) a Mario Lemieux (0+4) v roce 1995. Jeden z hrdinů večera pochopitelně neskrýval nadšení. „Trvalo to dlouho, než tohle přišlo. Občas jsou zápasy, kdy všechno vychází, a zdá se, že tohle byl jeden z nich. Viděli jste mou reakci (po gólu). Byl to skvělý pocit,“ potvrdil, že návrat na led byl pro něj velmi emotivní.
Rozhodně nevypadal jako někdo, kdo nehrál hokej více než devět měsíců. Létal po ledě svou obvyklou rychlostí a nezdálo se, že by jej prodělané zranění nějak limitovalo. I když podle svých slov by si představoval ještě o něco vyšší výbušnost. Pokud jde o timing a poziční hru, vše bylo v pořádku.
„Nevypadá moc hbitý,“ dělal si z parťáka legraci kapitán týmu Crosby. Potom už vážněji dodal: „Jsme velmi rádi, když vidíme, jak se mu daří. Je to dlouhá doba a všichni víme, jak tvrdě pracoval na svém návratu. Vrátit se po takovém zranění a hrát první zápas sezóny není jednoduché.“
Dupuis si pochvaloval, že mohl nastoupit do posledních dvou přípravných utkání před začátkem sezóny. Získal zase zápasový rytmus a na úvodní duel proti silnému Anaheimu tak byl připraven. „Ty první dva zápasy v přípravě pro mne byly důležité. Být po celý týden součástí příprav na otevírací duel sezóny bylo pro mne něco velkého.  Věděl jsem, co očekávat. Věděl jsem, jak tvrdé to bude. Úroveň šla pochopitelně v ostrém zápase ještě nahoru, ale cítil jsem se dobře,“ řekl Dupuis.
Naposledy zaznamenal v jednom utkání čtyři body za asistence před více než deseti lety ještě v dresu Minnesoty. Na dotaz novinářů, zda si vybaví, kdy naposledy prožil čtyřbodový večer, se jen usmál. „Vím, že mi to určitě připomenete. Rozhodně už je to nějaká doba. Ale dnešek, první zápas, návrat po zranění…to je něco výjimečného,“ uzavírá hodnocení povedeného duelu.
Ve druhém utkání sezóny Dupuis nebodoval, Pens ale přesvědčivě zvítězili na ledě Toronta. Vstup do sezóny se tedy Tučňákům vydařil na jedničku. I zásluhou navrátilce Pascala Dupuise.

  • Příští zápas v TV: Los Angeles – Winnipeg, ne/po 12. října, 4:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -