- Reklama -

Návrat ke kořenům. Hráči Canucks si zahráli v horách

- Reklama -

Bylo to jako za starých dobrých časů, kdy se jako kluci od rána do večera proháněli po zamrzlých jezerech. Na jeden den se arénou pro hráče NHL stala matka příroda. Celou akci vymyslel krasobruslařský olympijský vítěz Patrick Chan ve spolupráci s místním pilotem.

Fanshop týmu

Byla zrovna listopadová sobota, jedna sezóna dávno u konce a začátek nové v nedohlednu. NHL sice plánovala start nového ročníku na leden, nic ale nebylo, a dosud stále není, definitivně známo.

A tak Elias Pettersson a pár dalších hráčů, převážně jeho spoluhráčů z Vancouveru, nastoupilo do dvou helikoptér a vydalo se z Vancouveru směrem na severovýchod provincie Britská Kolumbie. Na palubě nechybělo ani hokejové vybavení. Cílem byl vrchol hory ve výšce šest tisíc stop.

Pilot helikoptéry Bradley Friesen tohle místo objevil při jedné ze svých říjnových cest. Objevováním zajímavých lokalit v západní Kanadě je proslulý. Když letěl v říjnu kolem tohoto místa, v hlavě mu utkvěla myšlenka na hokejový zápas. Jakmile ledovcové jezírko zamrzlo, strávil zde čtyři dny přípravou ledové plochy.

- Reklama -

Jak pilot zdůraznil, účastníci dodrželi všechna nařízení v souvislosti s nemocí Covid-19. Všem byla před odletem změřena teplota a během třicetiminutového letu měli na obličeji roušky.

Jako první dorazil na místo už v sedm ráno Patrick Chan se svou ženou, rovněž krasobruslařkou. Oba manželé okamžitě nazuli brusle a vyzkoušeli led. „Trojitého axela už nedám,“ smál se olympijský vítěz, který ukončil kariéru v roce 2018.

Okolo jedenácté hodiny se k nim připojila desítka hokejistů. Byl mezi nimi Elias Pettersson a jeho kluboví spoluhráči Thatcher Demko, Alexander Edler a Zack MacEwen. Nechyběl ani jejich bývalý parťák Troy Stecher, který už patří Detroitu, nebo volný hráč Jason Garrison.

A jak vypadal samotný zápas? Modří proti červeným, na jednu branku, jako v dětských letech. Každý z týmů si připsal jednu výhru. „Ani jednomu týmu jsem nenadržoval,“ smál se jediný gólman Thatcher Demko, kterému občas komplikovalo výhled ostré polední slunce.

„Kluci říkali, že to bylo jako v Mystery, Aljaška,“ připomněl pilot známý film s Russellem Crowem v hlavní roli. „Dovednosti těch kluků jsou neuvěřitelné,“ smekl před hokejisty krasobruslařský šampion, který do zápasu také zasáhl.

Okolo druhé hodiny se začalo stmívat a účastníci už byli řádně promrzlí. Jen Eliasi Petterssonovi se domů nechtělo. „Kdy budu mít znovu příležitost zahrát si na vrcholu hory?“, ptal se.

Také Alex Edler souhlasil, že budou muset podobnou akci někdy zopakovat. „Nejlépe i s grilováním a pivkem,“ dodal v dobrém rozmaru. „Kdybychom byli uprostřed sezóny, nikdy bychom neměli šanci tohle zažít,“ dodal Pettersson.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -