- Reklama -

Návrat Phillipse do obrany Ottawy se odkládá, po operaci zad se objevily komplikace

- Reklama -

Chris Phillips v létě podstoupil operaci zad, aby byl dobře připravený na následující sezónu NHL. Vše vypadalo dobře, jenže nyní lékaři objevili, že se v obratlích jeho spravené páteře ukázala malá prasklinka. Rehabilitace sedmatřicetiletého beka Ottawy se tak ještě protáhne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle lékařů by mohl začít cvičit během několika týdnů a poté snad i zkusit bruslit, ale kdy se bude moci vrátit na led, je dost nejisté.
„Jsou to dost nepříjemné a frustrující novinky. Operace proběhla dobře a vše se vyvíjelo skvěle. Nevím, co se pokazilo. Jestli vznikly nějaké komplikace při rehabilitaci. Opravdu netuším,“ řekl Phillips.
Generální manažer Senátorů Bryan Murray ještě Phillipse úplně neodepsal, nicméně je mu jasné, že bude muset mít s jeho návratem do sestavy ještě trpělivost. „Jeho zkušenosti by nám pomohly. Doufáme, že bude zdravý alespoň pro druhou polovinu sezóny,“ přeje si Murray.
Phillips se stal stabilním členem ottawské defenzívy od sezóny 1997-98 rok poté, co si jej klub vybral jako jedničku draftu. V posledním ročníku však odehrál jen 36 zápasů (0+3), na ledě se neobjevil od začátku února.
„Nikdy není dobré mít vážné zranění a speciálně v době, kdy se blížíte ke konci své kariéry. Ale je to pro mne výzva a budu se snažit být zase na 100 procent v pořádku,“ slibuje Phillips.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -