- Reklama -

Navrátivší se Halák pomohl 37 zákroky k výhře Islanders nad Pittsburghem

- Reklama -

Slovenský gólman Jaroslav Halák se do branky New Yorku Islanders postavil poprvé od 29. prosince 2016. Díky jeho 37 úspěšným zásahům a dvěma zneškodněným penaltám uspěli Ostrované v Pittsburghu 4:3 po samostatných nájezdech.
Haláka ve čtvrtek povolalo vedení klubu z farmy v Bridgeportu, kde v 27 zápasech průměrně inkasoval 2,15 branek a pochytal 92,5 procenta střel.
„Jsem šťastný, že jsme vyhráli. Je skvělé být zpátky mezi spoluhráči. Jde o důležité vítězství, klíčové dva body. Podle mě jsme odehráli dobrý mač. Zůstali jsme disciplinovaní.“
„Každé vítězství je skvělé. Myslím si, že teď je to ještě výjimečnější s ohledem na to, že jsem byl povolán a odehrál jsem první utkání po dlouhé době v této pozdní fázi sezony. Jsem rád, že jsem zpátky,“ raduje se Halák.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Působil jako Halák. Ujasnil si pár věcí. Vypadal jistě a agresivně. Myslím si, že získal energii. Jsem na něj pyšný,“ chválí jednatřicetiletého brankáře kouč Islanders Doug Weight.
New York díky triumfu v Pensylvánii poskočil na druhou divokou kartu zajišťující play-off. Ostrované mají 82 bodů stejně jako Boston, ale oproti Medvědům disponují zápasem k dobru.
„Sezona ještě neskončila. Máme před sebou spoustu práce, ale podle mě jsme nyní spokojení s naší hrou. Přesně to musíme dělat každý večer,“ tvrdí newyorský forvard Casey Cizikas.
Tučňáci podruhé v řadě padli v samostatných nájezdech. Sidney Crosby vstřelil 42. gól, čímž upevnil svůj náskok na čele tabulky střelců. Druhý Nikita Kučerov z Tampy Bay má o čtyři zásahy méně.
„Tvrdě jsme bojovali. Bylo to těžké utkání. Islanders jsou dobrým mužstvem. Hráli velmi dobře. Byl to velmi náročný duel. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, a přesně to taky byl,“ řekl trenér Pens Mike Sullivan.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -