- Reklama -

Nebudeme na Zachu tlačit, slibuje generální manažer New Jersey

- Reklama -

Pavel Zacha si nedělal starosti. Přestože sobota byla poslední dnem, do kdy musel uzavřít kontrakt s New Jersey, aby za něj mohl nastoupit v nové sezóně, nakonec všechno stihnul. Jeho agent Patrik Štefan vyjednal s klubem podmínky tříletého nováčkovského kontraktu plného bonusů a nejvýše draftovaný Čech tohoto léta se může těšit na přípravný kemp.
„Celou dobu jsem věřil svému agentovi. Pořád mi říkal, že bude všechno v pořádku,“ řekl Zacha v telefonickém rozhovoru do zámoří. „Měl jsem několik dobrých rozhovorů s generálním manažerem, bylo jen otázkou času, kdy se dohodneme.“
„Jsem velmi šťastný, že budu mít šanci hrát za New Jersey, protože hrát v NHL byl můj sen a já se mu posunul zase o něco blíž. Je to ohromující pocit,“ dodal osmnáctiletý hokejista.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zacha může podle řádů nastoupit v této sezóně do NHL, otázka je, zda na to bude mít. „Nevím,“ řekl generální manažer Ray Shero. „Jednoho dne na ni určitě mít bude. Jestli to bude tenhle rok nebo v budoucnosti, to si nejsem jistý. Nekloním se ani k jednomu ani k druhému.“
New Jersey nevolilo takhle vysoko v prvním kole od roku 1989, kdy si vytáhlo z pátého místa Billa Guerina. Taky proto se na Zachu v newarském klubu hodně těší.
„Mluvil jsem s Pavlem před několika dny. Musí nám věřit, že uděláme to nejlepší pro něj i pro klub. Pokud to bude znamenat začít sezónu tady, uděláme to. Pokud to bude znamenat přesun zpátky do juniorů, pošleme ho tam. Musí nám důvěřovat, pokud jde o jeho vývoj.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pokud by se Zacha neprobojoval do prvního mužstva, přesune se zpět do Sarnie v juniorské OHL. Ve farmářské American Hockey League hrát nemůže.
„Kemp se blíží. Připravuji se na něj. Chci přijít náležitě vybavený,“ slibuje Zacha. „Uvidíme. Ještě jsem v kempu NHL nebyl. Nyní je to na mě, abych všem ukázal, že se můžu do NHL prosadit. Udělám pro to všechno.“
V klubu určitě nebudou na nic spěchat. „Nechceme na něj vyvíjet žádný tlak. Víme, že je to opravdu dobrý hráč, talent. Co se povede teď, nevím. Bereme to z dlouhodobého hlediska. Jak bude procházet kempem, uvidíme, jak se mu podaří začlenit do systému, jak se bude cítit, pokud jde o jeho hru a sebevědomí. Je to pro něj velký krok,“ řekl na Zachovu adresu Shero.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -