- Reklama -

Nebyl to můj nejlepší zápas, ale vyhráli jsme, užíval si povedený návrat Pavelec

- Reklama -

Hodně dlouho si letos Ondřej Pavelec musel počkat na svůj první start v NHL. Má zřejmě poslední šanci zabojovat o udržení v nejslavnější lize. Po přípravném kempu byl odeslán na farmu, i když má ještě rok smlouvu na 4,75 miliónu dolarů. Dvojice Hutchinson – Hellebyuck si ale v posledních dnech nevedla v brance Winnipegu dobře a tak dostal osmadvacetiletý Čech příležitost.
V prvním zápase ji využil. Pavelec pomohl Tryskáčům k první výhře od 9. ledna, tým přerušil sérii čtyř porážek v řadě. Pozápasové komentáře českého brankáře chválí. Dal mužstvu jiskru, kterou potřebovalo, výhra 6:3 nad Arizonou je po takové době důležitá.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Winnipeg nastoupil ve středu ve svém domácím MTS Centreu a nemohl si přát lepšího soupeře. Druhý nejhorší tým Západní konference z Arizony vydržel vzdorovat jen do druhé třetiny. V ní rozhodli domácí třemi góly o náskoku, který v poslední dvacetiminutovce ještě zvýšili.
Jen Dustin Byfuglien (0+2) a Bryan Little (1+1) si připsali po dvou bodech, ostatní hráči bodovali nejvýš jednou. Ondřej Pavelec si připsal 30 úspěšných zásahů, úspěšnost zákroků 90,9 a byl vyhlášený druhou hvězdou zápasu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Navrátilec z farmy z Manitoby si nemohl práci svých spoluhráčů vynachválit. „Jako brankář, kterého zrovna povolali z AHL, nemůžete od hráčů před sebou žádat víc,“ řekl Pavelec. „Chlapi bojovali opravdu tvrdě. Myslím, že si uvědomovali, že se mi hlavně v první třetině nemusí dařit. Je to pěkný návrat, bylo příjemné vyhrát svůj první zápas.“
Pavelec se blýsknul zejména v prostřední třetině, kdy předvedl dva senzační zákroky. Nejdříve zastavil v šanci Brendana Perliniho, o čtyři minuty později likvidoval příležitost krajana Radima Vrbaty. Diváci aplaudovali a dokonce začali skandovat Pavelcovo jméno. Jako za starých časů, kdy český gólman držel tým svými výkony nad vodou. Ještě předtím, než ho nevyrovnanost připravila o místo v sestavě.
„Nebyl to můj nejlepší zápas v NHL, to je jisté,“ řekl hrdina večera. „Bylo nicméně pěkné zvítězit. Nemohl jsem se dostat do zápasu. Z první střely gól. Pak přesilovka pět na tři a z další střely další gól. Bylo to náročné. Bez chlapů přede mnou bych se do zápasu nedokázal vrátit.“
Zda nastoupí český brankář také v sobotu proti St. Louis, nechal zatím trenér Paul Maurice bez odpovědi. Naději mu ale dal. „Je na to ještě brzy,“ řekl. „Tohle je šestý zápas v devíti dnech pro náš tým, teď si hlavně užijeme den volna. Nicméně cítil se dobře, my se taky cítili dobře. Asi nebudu nic velkého měnit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -