- Reklama -

Nebyli jsme připravení končit, mrzelo po vyřazení Ottawy Bobbyho Ryana

- Reklama -

Závěr sezóny si asi představovali jinak. Velmi statečně se bili Senátoři z Ottawy v konferenčním finále s Pittsburghem, nakonec to ale nestačilo. Bobby Ryan i jeho spoluhráči se vrátí domů do Kanady se vzpomínkou, která hned tak nevybledne. Bude hodně hořká.
Právě Ryan přihlížel rozhodujícímu gólu z druhého prodloužení. Stál těsně vedle brankáře Craiga Andersona, když mu prosvištěl za záda puk z hokejky Chrise Kunitze. Nemohl s tím nic dělat. Mohl se jen sehnout, zapřít o hokejku a smutnit. Hráči Pittsburghu mezitím začínali v protějším rohu slavit. Postoupili do finále, kde se pokusí obhájit loňský triumf.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Viděl jsem to skoro ve zpomaleném záběru,“ řekl Ryan. „Cítil jsem to tak, protože to nebyla tvrdá střela. Takový padáček, ale vyšlo to. Nedal do toho všechno. Možná kdyby do toho dal víc síly, šlo by to vedle nebo nad bránu, ale o tom nemá cenu spekulovat. Je to velké zklamání dívat se na něco takového.“
Chris Kunitz se stal hrdinou čtvrtečního zápasu nejen kvůli rozhodující brance. Ve 30. minutě otevíral za Pittsburgh skóre. Po vyrovnání hostů ve třetí třetině se podílel jako asistent také na druhé brance domácích. Hosté znovu srovnali. Následovala jedna třetina prodloužení, teprve ve druhém overtimu Kunitz dlouhý večer ukončil.
V prodloužení byl Pittsburgh aktivnější, v prvních dvaceti minutách nastavení přestřílel hosty 8:2. Ve druhém prodloužení ale měli Senátoři dvě dobré střely, které však do sítě neprošly. Pak udeřil Chris Kunitz a zápas ukončil.
„Nemám slov, abych to vysvětlil, opravdu ne,“ řekl zklamaně Jean-Gabriel Pageau, jenž byl také na ledě při inkasované rozhodující brance. „Hrozně to bolí dívat se na puk v síti. Víte, že váš brankář odvádí dobře svou práci, odvádí jí celou sérii, celé play off, celý rok. Určitě jsme si zasloužili lepší osud.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Senátoři vyřadili v prvních dvou kolech Boston Bruins a New York Rangers a dobře začali také s Pittsburghem, nad kterým vedli 1:0 a 2:1, pak ale prohráli tři z posledních čtyř utkání série.
„Je to srdcervoucí, když si uvědomíte, že máme dva dny, po kterých si řekneme sbohem a rozjedeme se na dovolenou,“ řekl Ryan. „Nebyli jsme připravení končit, ale konec přišel po jediné střele.“
Výsledek by měl podle Bobbyho Ryana mužstvo do budoucna nabudit. Tenhle hořký pocit už nebude chtít nikdy zažít. Vyřazení by mělo posloužit jako motivace. „To bude, rozhodně,“ řekl útočník Sens. „Bude to něco, co v příštích sezónách určitě využijeme.“
„Byli jsme kousek, ale najednou je to zase na míle daleko, po jediném přejetí puku přes brankovou čáru. Jsem na tyhle chlapy extrémně hrdý. Hráli jsme dobře každý zápas. Přes všechnu kritiku jsme vydrželi a zůstávali jsme nezlomní. Za pár dnů si to promyslíme a možná dáme lepší odpovědi, teď se budeme snažit jen co nejrychleji zmizet,“ dodal smutně Ryan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -