- Reklama -

Nebýt častých zranění, mohl být Neuvirth dávno jasná jednička, myslí si ve Philadelphii

- Reklama -

Kdyby nebyl tak zraněný, nebylo by co řešit. Michal Neuvirth by byl nejspíš dávno týmovou jedničkou, píšou stránky philly.com. Kdyby nebyl tak často zraněný, museli by jej podepisovat za víc než jen na dva roky s roční částkou odečítanou z platového stropu 1,625 miliónu dolarů.
Dobře to bylo vidět v sobotu v utkání Philadelphie s Los Angeles, kde předváděl Neuvirth jeden akrobatický zákrok na druhým. Vítězná trefa Kings přišla až v prodloužení, kde vstřelil Jeff Carter svůj 27. gól v sezóně prakticky do prázdné brány.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je špatné, když už na to nemůžete odpovědět,“ mrzelo centra Letců Seana Couturiera.
„Po takovém Michalově výkonu je škoda získat jenom bod,“ přidal se český křídelník Jakub Voráček.
Neuvirth si ten den připsal 27 zákroků, některé z říše neuvěřitelných. Jeden z nich v polovině zápasu byl přesně takový. Dustin Brown už neměl proti sobě nic než Neuvirthovu ruku, která zasáhla.
„Když se něco semele rychle, trochu vás to nachytá. Snažil jsem se jen soustředit, udržet to v oku, nakonec to byl pro nás docela důležitý zákrok,“ řekl český gólman.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Podobné to bylo, když vychytal čtyři a půl minuty před koncem Tannera Pearsona nebo o několik vteřin později Tylera Toffoliho.
„Michal je dobrý brankář,“ řekl generální manažer Flyers Ron Hextall, sám původní profesí gólman. „Podepsali jsme ho, protože je to dobrý brankář. Už minulou sezónu pro nás chytal skvěle. Letos měl lepší i horší období, je ale velmi spolehlivý. Teď pro nás odvádí výbornou práci.“
Když už je zdravý, svádí boj o místo jedničky se Stevem Masonem. A nejen do konce této sezóny, především do budoucna. Oba se totiž v létě stanou volnými hráči. V sobotu chytal Neuvirth poprvé od začátku listopadu dva zápasy za sebou. Vážně mu uškodilo zranění kolena.
„Ano, hodně o těch věcech přemýšlíte,“ zavzpomínal Neuvirth, co prožíval během zranění. „Snažíte se to vybojovat, chcete být pozitivní, makáte aspoň mimo led, když nemůžete trénovat normálně. Někdy se nadřete víc, než když chytáte. Pracoval jsem nejvíc, jak umím. Jsem šťastný, že jsem zpátky. Pokud jde o mou hru, cítím se teď velmi dobře.“
V sobotu zachraňoval Neuvirth Letce mockrát. Peter Budaj naproti němu se na nulu moc nenadřel, stačilo mu 17 zákroků. Ve druhé a třetině měl jen po čtyřech, v prodloužení žádný. S Neuvirthem teď výkony Philadelphie stojí i padají.
„Neuvy je odhodlaný chlap. Vždycky se umí do zápasu dostat, i když se vrací po zranění,“ pochválil svého krajana Jakub Voráček. „Je to velmi dobrý brankář, který se nikdy nevzdává. I když je zraněný, vrátí se a tvrdě pracuje a pomáhá týmu. Teď zrovna se mu hodně daří. Vrátit se po zranění a chytat takhle, to opravdu není jednoduché.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -