- Reklama -

Nečekaná přestřelka v San Jose dopadla pro domácí. Tomáš Hertl dvakrát bodoval

- Reklama -

San Jose se po řadě porážek zvedá. Po čtyřech prohrách, kdy nastříleli Žraloci pouze šest branek, se mužstvo Sharks právě včas sebralo a zabralo proti Anaheimu. V úterý zvládlo duel s Philadelphií a ve čtvrtek s Bostonem. Medvědům se poslední dobou nedaří, prohráli pátý z šesti zápasů, v SAP Center navíc dostali naloženo ostudných sedm gólů.
Utkání přitom rozjeli dobře. Hosté skórovali už po 29 vteřinách, v polovině třetí minuty vedli 2:0. Pak se ale probrali domácí a obrátili skóre až do stavu 3:2. Neobvyklá přestřelka pokračovala, Boston dalšími dvěma góly zvrátil vedení na svou stranu. Ani to nestačilo. Domácí ještě do druhé sirény srovnali a ve třetím dějství rozhodli třemi góly o svém vysokém vítězství.
Předpoklad trenéra Todda McLellana o utkání s nízkým počtem branek tak vzal za své. A to velmi rychle, protože branky naskakovaly od prvních minut. „Někdy se to stane,“ hodnotil nakonec spokojený kouč. „Očekáváte jednu věc a ona kompletně nevyjde. Aspoň jsme z toho vyšli na té správné straně.“
Domácí zvítězili zaslouženě, soupeře přestříleli vysoko 44:24. Sedm vstřelených branek znamenalo nejlepší výsledek v probíhající sezóně. Joe Pavelski se trefil dvakrát, k tomu přidal asistenci. Tyler Kennedy a Tommy Wingels skórovali rovněž dvakrát. Jeden gól vstřelil po šikovné dorážce zpoza branky Tomáš Hertl, který ještě asistoval u přesilovkové teče Wingelse.
„Bavili jsme se o tom, že může padnout málo branek,“ přiznal Tommy Wingels. „Oni nedostávají moc gólů, předpokládali jsme tedy trochu jiný průběh. Dobré je, že to ukázalo, jak můžeme být produktivní, umíme nastřílet kupu gólů. Pokud jde o útok, cítíme se teď docela dobře.“
Očistcem si v utkání plném gólů prošli brankáři. Tuukka Rask inkasoval ze 44 střel sedm branek, Antti Niemi z 24 střel čtyřikrát. Oba měli úspěšnost zákroků jen kolem 83-84 procent. Oba odchytali celých šedesát minut, ke střídání na žádné straně nedošlo.
„Dali jsme nějaké góly, ale zbytek utkání nebyl moc dobrý,“ mračil se na své hráče trenér Bruins Claude Julien. „Jakmile jsme se dostali do vedení 2:0, začali jsme být nedbalí a dali jim šance vrátit se do zápasu. Předvedli jsme teď několik mizerných představení, nevyhráváme zápasy. Nedali jediný šťastný gól, všechny si zasloužili. Byli jsme špatní v defenzivě, byli jsme špatní v mnoha ohledech.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -