- Reklama -

Nechystáme nic velkého, nastiňuje Sakic prázdninové plány Avalanche

- Reklama -

V tabulce Západní konference skončili devátí, k postupu do play off jim chybělo pět bodů. Podle generálního manažera Lavin Joe Sakica to ale není důvod, aby se na začátku prázdnin hned po otevření trhu s volnými hráči vydal na lov velkých ryb. Pod Skalistými horami věří, že si vystačí s doplněním kádru z vlastních zdrojů, aby příští sezóna dopadla lépe.
„Nevzhlížíme speciálně k 1. červenci. Uvidíme, jaké budou možnosti během léta, ale nečekejte, že hned na začátku uzavřeme nějaké velké dlouhodobé smlouvy,“ říká bývalý útočník. „Hodláme diskutovat o hráčích, které máme k dispozici sami.“
Hezky se to říká, když máte většinu soupisky zaplněnou. Volnými hráči bez omezení se v Coloradu zanedlouho stanou pouze útočníci Mikkel Boedker, Jack Skille a Shawn Matthias a obránci Zach Redmond a Andrew Bodnarchuk, tedy žádné až tak velké ryby. A pokud jde o chráněné agenty, není důvod nevěřit, proč by zadák Tyson Barrie a forvard Nathan MacKinnon neměli zůstat.
„S Tysonem bych se rád dohodl na dlouhodobé smlouvě,“ popírá šéf Avalanche spekulace, že se Barrieho chystá vyměnit. „Když to nevyjde, předpokládáme, že se přihlásí k arbitráži. V každém případě zůstane u nás.“
U jedničky draftu 2013 Sakic řeší, zda z rozhovorů vzejde delší smlouva nebo přemosťovací kontrakt, po jehož vypršení by MacKinnonova práva klub stále vlastnil.
„Zatím jsme se o tom bavili jen předběžně, přes léto jednání určitě nabydou na intenzitě. Jsem si jistý, že do začátku přípravného kempu to bude vyřešené,“ tvrdí generální manažer Colorada.
V blížícím se draftu vlastní Avalanche volbu s pořadovým číslem 10, ani na tom neplánují nic měnit. Hráče připraveného na NHL tím zřejmě nezískají, ale jak už bylo řečeno, klub z Denveru se ho chystá najít ve vlastních řadách. V obraně se to týká především Nikity Zadorova a Chrise Bigrase, z nováčků se budou hlásit o slovo čerstvě podepsaní Anton Lindholm a Sergej Bojkov.
„Očekáváme také, že další krok dopředu udělají naši stěžejní hráči. Oni vědí, že ho musí udělat a předvádět vyspělejší hru,“ vzkazuje Sakic Eriku Johnsonovi, Gabrielu Landeskogovi, Mattu Duchenemu nebo už zmiňovaným Barriemu s MacKinnonem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -