- Reklama -

Nejdůležitější zápas sezóny a oni nám neuznají regulerní gól, čertil se Voráček

- Reklama -

Probíhá 45. minuta středečního utkání mezi Philadelphií a Calgary. Letci ocesivnhl-logo-150x150-3bsazují útočné pásmo, český forvard Jakub Voráček nahazuje puk na bránu, kde se snaží o dorážku jeho spoluhráč Sean Couturier. Skórovat se mu sice nepodaří, ale odražený kotouč se došourá za brankovou čáru po zásahu obránce Nicka Schultze. Ten je zezadu atakován dvojicí bránících hráčů Flames, kteří jej srazí k zemi, takže puk se dostává do sítě až po Schultzově kontaktu s gólmanem Karri Rämem.
Ačkoliv v tom byl Nick Schultz nevinně, rozhodčí se po krátké poradě rozhodli tento gól neuznat. Flyers, kteří mohli v tu chvíli smazat jednogólové manko, se dočkali zadostiučinění o čtyři minuty později, kdy srovnal skóre zápasu další obránce Mark Streit. Nicméně v utkání byli nakonec šťastnější hosté, o jejichž triumfu rozhodl v nastaveném čase Jiří Hudler.
„Byla to vyrovnávací branka v nejdůležitějším utkání letošní sezóny. Prostě nechápu, jak se něco takového může přihodit v dnešním moderním hokeji. To nemohli požádat o prověření videozáznamu? Nemám nejmenší tušení, proč ten gól nebyl uznán,“ divil se po zápase Jakub Voráček.
Jeho mužstvo sice dokázalo vyrovnat, ale jak sám dodává – pokud by platil už Schultzův zásah, mohlo to zcela změnit následující průběh střetnutí. Pro Letce má teď každý bod cenu zlata. Na play off, konkrétně osmý Boston, momentálně ztrácejí pět bodů. A mohly být jen čtyři.
„Nevím, jestli jsem byl postrčený zezadu… prostě jsem skončil na zemi. Rozhodčí zřejmě usoudili, že k žádnému zásahu ze strany bránících hráčů nedošlo, a tak ten gól neuznali. Ale na tom už nezáleží. I tak jsme dokázali vyrovnat,“ bral to s větším klidem samotný Schultz.
„Došlo ke kontaktu mezi obráncem Philadelphie a gólmanem Karri Rämem. A to ještě předtím, než puk překročil brankovou čáru. Jedná se o hokejovou situaci, u které není povolena videoanalýza, proto záleží pouze na posouzení rozhodčích na ledě,“ znělo oficiální vysvětlení podané centrálou v Torontu.
Šéf rozhodčích Stephen Walkom později dodal : „Podobné momenty se letos řeší častěji, než bylo zvykem. Měli jsme tady asi 20 až 30 podobných případů. Sudí, kteří pískali utkání ve Philadelphii, se po vzájemné poradě rozhodli kontaktovat někoho v Torontu, zřejmě Chrise Kinga, který jim oznámil, že taková situace se nemůže rozebírat u videa.“
Voráček ale s takovým přístupem nesouhlasí. Podle něj by se podobné momenty měly posuzovat právě až po poradě s lidmi v Torontu, aby se docílilo co nejvyšší šance na férový verdikt. „Stoprocentně. Už dávno to měla být zcela standardní věc. Něco podobného se nám přihodilo v zápase proti New Jersey – asi před dvěma lety,“ řekl Voráček.
Český útočník má jasno v tom, že jeho tým byl ošizen o naprosto regulérní gól. „Schultze krosčekoval jeden z bránících hráčů Flames. Co měl v takové chvíli asi dělat? Navíc trefil nejdříve puk, až poté gólmana. Nechci obviňovat rozhodčí, kteří byli přítomni na ledě. Jsou to jenom lidé. 100 situací vyhodnotí správně, jedna jim unikne. Ale když už tady je ta možnost ověřovat určité situace u videa, proč toho nevyužít? Tohle prostě nepochopím.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -