- Reklama -

Nejemotivnější návrat od dob Saka Koiva. P.K. Subban zpátky v Montrealu.

- Reklama -

Na čtvrtečním ranním rozbruslení hrálo v kabině Nashvillu country. Jak se na tým z města country music sluší a patří. Jenomže ta píseň zněla v Bell Centreu, kde měli Predátoři večer nastoupit proti domácímu Montrealu. Symbolicky se v ní zpívalo o vzpomínkách na město, jako by tu skladbu někdo vybral P.K. Subbanovi schválně.
Je to už osm měsíců, co tenhle sympatický obránce opustil Montreal. Generální manažer Marc Bergevin ho tehdy v nečekaném trejdu vyměnil za Sheu Webera do Nashvillu. Lidé v kanadské metropoli ale na svého oblíbence nezapomněli.


Bude vás zajímat:


Mají na sebe spoustu vzpomínek. Jen se zeptejte dětí a jejich rodičů, kteří prošli místní dětskou nemocnicí, na kterou věnoval Subban 10 miliónů dolarů. Ve čtvrtek se tento hráč jim poprvé předvedl montrealským fanouškům v novém dresu. Bylo z toho krásné přivítání a hodně slz dojetí.
První skandování „P.K.! P.K.!“ bylo slyšet už při předzápasovém rozbruslení. Následovalo krátké asi minutové video promítané na kostce nad ledem, které připomnělo velké Subbanovy okamžiky v místním dresu, zakončené slovy „Bon retour, P.K.!“ Vítej zpátky, P.K.!

V zámoří hodnotí tento okamžik jako nejemotivnější návratový moment v Bell Centru od comebacku Saka Koiva, který 9. dubna 2002 rozjásal místní halu, když doléčil rakovinu.
„Nebyl jsem si jistý, jak se budu cítit. Odehrál jsem v téhle hale hodně hokejových zápasů. Když jsem tu byl, stalo se tady hodně skvělých věcí. Všechny ty vzpomínky se vrátily. Ať už jde o ty věci s dětmi a nemocnicí, spoluhráče, zápasy, emotivní chvíle. Cítil jsem, že to všechno sdílím se zdejšími fanoušky,“ řekl hlavní hrdina večera.
Samotný zápas potěšil spíš domácí fanoušky než oslavovaného hosta. Subban sice asistoval u první branky Nashvillu, kterou vstřelil v 19. minutě Ryan Ellis, navázat na ní však Predátoři nedokázali. Vyrovnávací gól domácích vstřelil v 51. minutě Brendan Gallagher, vítězný gól dal devět vteřin před koncem Paul Byron.
Byla to moc hezká individuální akce. Byron vypíchl puk ve vlastním obranném pásmu Romanu Josimu a rozjel se přes celé hřiště na Pekku Rinneho. Nejdřív to vypadalo, že finský brankář střelecký pokus zastavil, puk mu ale nakonec za záda proklouzl. Byron se trefil po patnácti zápasech bez gólu.
„Nemyslím, že to byl čistý průstřel. Nemám představu, jak to prošlo nebo jak to propadlo. Letěl jsem na mantinel tak rychle, že jsem si ani nevšiml, kudy puk prošel,“ řekl k rozhodujícímu okamžiku střelec, po jehož zásahu zůstaly oba body v Montrealu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -