- Reklama -

Nejhorší zápas v této sezóně, ozývá se z kabiny Blackhawks po prohře v Edmontonu

- Reklama -

Chicago, jeden z nejlepších týmů v Západní konferenci, se utkalo s Edmontonem, suverénně nejhorším celkem na Západě. Jednalo se o druhý ze tří vzájemných zápasů mezi Oilers a Hawks v této sezóně, přičemž ten první ovládl illinoiský sbor hvězd 7:1.
Počty byly jasné. Snadné dva body pro Chicago. Páteční večer ale přinesl bezesporu jeden z nejpřekvapivějších výsledků tohoto týdne.
Hráči Blackhawks byli po prohře 2:5, jež znamenala jejich třetí ztrátu z posledních pěti utkání, zákonitě rozčarovaní. Jejich postřehy shromáždil Mark Lazerus z deníku Chicago Sun Times.
„V Minnesotě jsme sice svou práci zvládli, ale velkou zásluhu na tom měl Crawford,“ řekl střelec dvou pátečních gólů Brandon Saad. „Takže s našimi dvěma posledními vystoupeními rozhodně spokojeni nejsme.“
Utkání na edmontonském kluzišti, v němž Hawks zaznamenali jen 21 střel na soupeřovu bránu, se Antti Raanta nezdráhal dokonce nazvat jako „možná nejhorší v rámci jeho dosavadní kariéry v NHL“. Finský gólman si připsal jen 17 úspěšných zásahů, nutno však podotknout, že jej chicagská obrana nechávala až nezvykle často na holičkách.
„Necítíme frustraci, ale způsob hry, který jsme předváděli v posledních dvou zápasech, se nám zkrátka nelíbí,“ podotkl obránce Niklas Hjalmarsson, přičemž se, podobně jako jeho spoluhráči, vracel i k předešlému souboji proti Wild. „V Minnesotě to bylo o štěstí a dneska jsme předvedli pravděpodobně jeden z nejhorších výkonů v této sezóně. Myslím, že každý v týmu měl na to, aby dnes odvedl lepší práci.“

Navzdory výhře zůstávají Oilers s 29 body ze 42 zápasů na dně ligové tabulky. V posledních 6 utkáních ale dokázali pětkrát bodovat a urvat výhry nad Los Angeles Kings, New York Islanders a nyní i nad Blackhawks. Na herním vzestupu má bezpochyby zásluhu Todd Nelson, jenž v prosinci nahradil na pozici hlavního kouče vyhozeného Dallase Eakinse.
„Víme, kde se nacházejí v tabulce,“ pokračoval Hjalmarsson. „Je to tým, který bychom měli porážet. Bohužel nás ale přehráli. Udělali dobrou práci, zatímco my nikoliv.“
K nápravě budou mít hráči Blackhawks příležitost v neděli, kdy na svém ledě přivítají Minnesotu. A opět je nečeká nic snadného. Wild potřebují po propadu na poslední příčku Centrální divize nutně zabrat, jinak jim postup do play-off, na který momentálně ztrácí 6 bodů, dozajista uteče.
Foto/Photo by: Icons Sportwire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -