- Reklama -

Nejjasnější plamen Flames. Hudler rozhodl třemi body zápas s Arizonou

- Reklama -

Jiří Hudler prožívá skvělé období. Calgary vyhrává a olomoucký rodák sbírá body jako na běžícím páse. V sobotu bodoval Hudler počtvrté za sebou, ve stejném počtu zápasů skóroval. Celkem zaznamenal pět branek a tři asistence, proti Arizoně skóroval jednou a na dva góly nahrál. Byl tak u všech brankových zápisů svého týmu.
O první hvězdě večera bylo zdánlivě jasno, ačkoli konkurenci Hudler měl. Jelikož Flames neinkasovali jediný gól, v těsném závěsu za třicetiletým Čechem zůstal Karri Rämo. Finský gólman pochytal šestadvacet střel domácích Kojotů a rovněž výrazným dílem přispěl ke konečnému vítězství 3:0. Na trojlístek doplnil zmíněné duo hvězd Johnny Gaudreau (1+1).
Calgary je překvapením probíhajícího ročníku. Po předposledním místě v Západní konferenci v loňské sezóně, drží letos přední pozice. Momentálně je třetí v Pacifické divizi. V listopadu vyhrálo devět ze třinácti utkání, z posledních osmi duelů zvládlo šest.
„Pramení to z naší tvrdé práce, hrát proti nám bolí,“ řekl Jiří Hudler.
Trenér Bob Hartley měl slova chvály pro obě hvězdy večera. „Rämo je výborný. Vidí puk a já osobně myslím, že jeho poziční hra je bezchybná,“ ocenil kouč, aby pak zacílil na českého útočníka. „Byl to ten nejlepší Jiří Hudler, jakého jsme viděli. Veteráni vedou příkladem a jsou za to odměněni.“
Hudler o sobě dal poprvé vědět ve 25. minutě, kdy v přečíslení dva na jednoho parádně uvolnil ke střele TJ Brodieho. Ve 45. minutě posunul puk ve středním pásmu Gaudreauovi, který si najel do střelecké pozice a zakončil. O tři minuty později prokázal Hudler svou šikovnost, když v předbrankovém prostoru přesně trefil skákající puk.
Domácí Kojoti nastoupili do utkání s brankářem Devanem Dubnykem, který nahradil Mikea Smithe. Ten nevyhrál už tři týdny v kuse a v sezóně má na kontě pouze čtyři vítězství. Dubnyk si připsal 26 zákroků, nicméně Coyotes i tak prohráli páté domácí utkání v řadě a celkově čtyři z pěti. Arizona dala v posledních sedmi utkáním jen dvanáct branek a na gól čeká už 112 minut.
„Musíme hrát rychle, předvádět vyrovnanou hru a být dobří na puku,“ naznačil svým hráčům nespokojený trenér Dave Tippett. „Nedělali jsme dostatečně ani jedno z toho.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -