- Reklama -

Nejlepší aktivní hráč NHL? Pastrňák obdržel od hokejistů jen jedno procento

- Reklama -

Oblíbená anketa portálu The Athletic je zpět a i tentokrát se redaktoři prestižního webu ptali hráčů NHL, kdo je podle nich nejlepším aktivním hokejistou.
Výsledky, do kterých jsou zahrnuty odpovědi ze všech 31 týmů a celkem 392 sportovců, vás možná překvapí.



Sidney Crosby, který loni opanoval se 48 % získaných hlasů první příčku, skončil letos až třetí, když jej předběhli Connor McDavid z Edmontonu (63 %) a Nathan MacKinnon z Colorada (17 %). Pro kapitána Pittsburghu se rozhodlo 15 % oslovených.
Zatímco mezi hráči si MacKinnon vydobyl respekt, odborníci jej takto vysoko zpravidla nestaví. Například v zářijovém žebříčku kanadské stanice TSN se zařadil až na 4. místo, když se před něj dostal kromě McDavida s Crosbym také Nikita Kučerov z Tampy Bay.
Aktuálně je MacKinnon se 72 body třetím nejproduktivnějším hráčem ligy za McDavidem (76 bodů) a dalším Olejářem Leonem Draisaitlem (75 bodů).
Fanda NHL
Nejlepší Čech probíhajícího ročníku a lídr tabulky střelců David Pastrňák z Bostonu získal v průzkumu The Athletic stejně jako Jack Eichel z Buffala jedno procento hlasů.
Pod hranicí jednoho procenta pak skončili Alex Ovečkin, John Carlson (oba Washington), Leon Draisaitl (Edmonton), Patrice Bergeron (Boston), Auston Matthews (Toronto), Jonathan Hubedreau (Florida) a Patrick Kane (Chicago).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -