- Reklama -

Nejlepší proti nejlepším. Predátoři měli navrch, Palát získal bod

- Reklama -

Kdyby měla sezóna skončit nyní a play off by se odvíjelo podle papírových předpokladů, potkaly by se Nashville s Tampou Bay ve finále. Jejich včerejší vzájemné utkání bylo totiž soubojem nejlepších celků obou konferencí. Díky výhře 3:2 v prodloužení z něho lépe vyšla Západní, tedy Predátoři.
„Kluci tabulku sledují. Vědí, jak si kdo v lize stojí. Bavíme se o našem místě na slunci už delší dobu a pokaždé se snažíme zabojovat, abychom zůstali tam, kde jsme. Pořád je někdo, kdo nám chce něco sebrat, takže nemůžeme přestat bojovat, “ říká trenér Peter Laviolette.
Jeho svěřenci přišli ve třetí třetině o dvoubrankový náskok, ale v nastaveném čase potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou takřka k neporažení. 33 sekund před vypršením šedesáté páté minuty využil James Neal brejk, do kterého ho poslal Roman Josi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Snažil jsem se dostat co nejrychleji k brance, nestaral jsem se o časomíru. Roman to skvěle zahrál ve středním pásmu a nastartoval mě,“ popisuje klíčovou akci útočník Predators.
Základní hrací doba přinesla tři rozdílné třetiny. V první zůstalo skóre nezměněno, ve druhé se prosadili pouze muži ve žlutých dresech. Seth Jones si ve 29. minutě po své střele zápěstím z pravého kruhu musel počkat na potvrzení od videorozhodčích, ale bylo jasné, že kotouč síťku napnul. O gólové dorážce Taylora Becka o čtyři minuty později nepochyboval nikdo.
Ve třetím dějství se otěží chopili hosté. Půldruhé minuty po návratu ze šatny se střela Valtteriho Filppuly odrazila od tyče k Brettu Connollymu, který už věděl, jak s pukem naložit. V čase 47:50 přihrál Ondřej Palát z pravého kruhu lépe postavenému Nikitovi Kučerovi a ten dokázal kotouč trefit i ve vzduchu.
„V play off budeme takhle kvalitní soupeře potkávat každý večer. V posledním měsíci jsme se utkali se spoustou dobrých mužstev, takže musíme být připraveni,“ upozorňuje Connolly.

Konečný výsledek, který Predátorům zajistil už 78 bodů (Lightning mají o čtyři méně), nakonec přivítali všichni.
„Na to, že jsme prohrávali 0:2 v místě, odkud se podle statistik odvážejí body nejhůř, není jednobodový zisk špatný. Nemůžeme být nespokojeni,“ uznává kouč Blesků Jon Cooper.
„Některé týmy z Východní konference produkují rychlý hokej, ukázalo se to v sobotu proti NY Rangers i dneska s Tampou. Hrají otevřeněji než na západě, na obou stranách je více šancí. Dneska jsme odvedli výbornou práci, když jsme se s tím dokázali popasovat a moc jim toho nedovolili. Získali jsme dva body, to je hlavní,“ těší nashvillského gólmana Pekku Rinneho.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -