- Reklama -

Nejoddanější fanoušky mají Penguins, tvrdí Forbes

- Reklama -

Neoddanější fanouškovskou základnu v NHL mají Pittsburgh Penguins. Ti se v žebříčku týmů velkých severoamerických lig umístili dokonce v první desítce a to na deváté pozici. Průzkum, jenž se zaměřil pouze na USA, zveřejnil prestižní magazín Forbes.
„Naši fandové jsou nejlepší,“ uvedl k výsledku prezident Tučňáků David Morehouse. „Jsme nesmírně rádi za tuto podporu. Nikdy nás nepřekvapí, když někdo naše příznivce označí za nejvášnivější.“

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Forbes sestavil pořadí, kterému vévodí mužstvo Green Bay Packers z NFL, na základě lokální TV sledovanosti, návštěvnosti, ceny lístků, tržeb z prodejů suvenýrů a dresů či počtu followerů na sociálních sítích.

Pittsburgh potvrdil pověst sportovní metropole, když měl spolu s Bostonem jako jediné město v první desítce dva své týmy. Čtvrtou příčku obsadili tamní fotbalisté Steelers.

„Steelers jsou největší událostí ve městě. Ani s hokejovým a baseballovým mužstvem se v Pittsburghu neidentifikuje tolik fanoušků jako s nimi,“ uvádí Forbes.
„Jediným klubem NHL v TOP dvacítce jsou díky hvězdnému Sidneymu Crosbymu Penguins. Crosbyho dres je horkým zbožím od jeho debutu v roce 2005,“ odůvodňuje autorka článku výjimečné postavení Tučňáků. „Dva Stanley Cupy v posledních pěti letech a 12 sezón v řadě s vyprodaným stadiónem udělaly své.“
V první desítce se nachází šest celků NFL, dva NBA a jednoho zástupce má kromě NHL také MLB.
Pořadí první desítky:

  1. Green Bay Packers (NFL)
  2. New England Patriots (NFL)
  3. New Orleans Saints (NFL)
  4. Pittsburgh Steelers (NFL)
  5. Philadelphia Eagles (NFL)
  6. Seattle Seahawks (NFL)
  7. Golden State Warriors (NBA)
  8. Oklahoma City Thunder (NBA)
  9. Pittsburgh Penguins (NHL)
  10. Boston Red Sox (MLB)
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -