- Reklama -

Nejsem takový blbec, za jakého mě považujete, brání se Antti Raanta

- Reklama -

Jestli si finský gólman Antti Raanta myslel, že ta nula v kolonce odehraných minut v letošním play off je to nejhorší, co mu sezóna 2014-2015 přinese, tak to se krutě přepočítal. Ale zatímco o jeho nasazení do vyřazovacích bojů rozhodoval především trenérský tým kolem kouče Joela Quennevillea, za svoji zářijovou ostudu si rodák z Rauma může úplně sám.
Šestadvacetiletý gólman uvedl v rozhovoru pro finský deník Satakunnan Kansa, že ho odsunutí ze základní sestavy Chicaga dohnalo až k tomu, že v prvním kole play off fandil soupeřům z Nashvillu. Jakmile se toho chopili zámořští novináři, měl Raanta o zábavu postaráno. Teď se všemožně snaží zbavit nálepky „největšího blbce pod sluncem.“
„Jakmile ten článek vyšel, cítil jsem se hrozně. Všichni si myslí, že nenávidím Chicago a všechny, kteří mají s touto organizací něco společného. A to není pravda,“ brání se gólman, který bude v nadcházejícím ročníku hájit barvy NY Rangers.
„Jen jsem se snažil popsat své pocity, které mě provázely letošním play off. Bohužel se to, i díky ne zrovna šťastnému překladu do angličtiny, zvrhlo v něco mnohem horšího. Neříkám, že jsem nebyl naštvaný, když mě trenéři vyřadili ze základní sestavy, ale rozhodně jsem kvůli tomu nedržel pěsti našim soupeřům. Bohužel novináři to interpretovali přesně takto. Takže teď jsem mnohými považován za toho největšího pitomce široko daleko,“ vysvětluje Raanta.
„Chci celou tu kauzu hodit za hlavu a soustředit se jen na hokej. Až všechny emoce vyprchají, tak snad lidem dojde, jak jsem to ve skutečnosti myslel, a že nejsem ten největší idiot v hokejovém světě. Pevně doufám, že mi fanoušci Chicaga jednoho dne odpustí,“ dodal rozladěný Fin.

Antti Raanta se stěhoval do New Yorku koncem června, krátce poté, co Jezdce opustila dosavadní brankářská dvojka Cam Talbot, který pro změnu zamířil do Edmontonu. I díky tomu má skandinávský gólman prakticky jistou pozici Lundqvistova náhradníka. Jeho jediným konkurentem je totiž mladý Švéd Magnus Hellberg, který v NHL zatím odehrál jen 12 minut.
„Každý brankář musí ukázat, co v něm je. Navíc já jsem v tomhle týmu nový, takže chci přesvědčit trenéry i své spoluhráče o tom, že se na mě mohou kdykoliv spolehnout,“ řekl Raanta. „Tohle je jeden z nejslavnějších týmů naší planety. Každý zná Rangers. Proto jsem opravdu nadšený z toho, že mohu být součástí tak věhlasné organizace. Snad se mi poštěstí a dokážu si vybojovat místo v sestavě,“ dodal s pokorou finský brankář.
Osud mu však není nakloněn. Jezdci totiž odehrají úvodní zápas sezóny právě na ledě Chicaga Blackhawks. A Raanta moc dobře ví, že ho United Center nepřivítá s otevřenou náručí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -