- Reklama -

Největší hvězdy Pittsburghu Penguins jsou pod tlakem. Musíme proměňovat víc šancí, shodují se Crosby s Malkinem

- Reklama -

Trenér Ottawy Guy Boucher na svoje hráče zbytečně netlačí. Umí je nechat vydechnout. Proto jim dal po třetím utkání s Pittsburghem Penguins den volna. Po něm následoval jen krátký půlhodinový trénink s důrazem na přesilovky.
Boucher takto nepostupoval poprvé. Už v první sérii proti New York Rangers dal hráčům před šestým duelem volno. Jeho trenérský protějšek Alain Vigneault naopak prohnal Jezdce náročným tréninkem. Všichni víme, jak ten zápas dopadl. Senators vyhráli 3:2 a zakončili sérii právě tímto šestým zápasem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Největší starostí Penguins je v tuto chvíli ofenziva. Zejména její nedostatek. Ve třech dosavadních utkáních série dali Pens jen tři góly. V pěti utkáních úvodní série proti Columbusu jich dali 21. V sedmi duelech s Washingtonem to bylo 22 branek. S Ottawou je to zatím jedno velké trápení.
„Musíme proměňovat šance,“ říká Sidney Crosby. „Příležitosti jsme měli. Nastřelili jsme hodně tyček. Musíme se ujistit, že jsme hladoví, nahazovat puky, stavět chlapy před bránu. Toho se musíme držet. Pak to může dobře fungovat.“
Sám Crosby zatím v sérii nezáří. Ve druhém utkání byl jedním z přihlížejících, kteří nedokázali zastavit vítěznou akci Bobbyho Ryana v prodloužení. Ve třetím zápase, které skončilo jednoznačným skóre 5:1 pro Ottawu, byl kapitán hostů na ledě u tří inkasovaných branek a s bilancí -3 byl spolu s několika dalšími hráči v tomto směru nejhorší v týmu.

Trenér Mike Sullivan volá po větší angažovanosti svých hráčů. „Příští krok musí vést ke změně. V sérii jsme trefili několik tyček. Rád bych věřil, že některé z těchto akcí už konečně skončí v síti.“ Pokud to nevyjde, hráči Penguins by měli být připravení před brankou na dorážky.
Pod největším tlakem jsou asi dvě největší hvězdy Pens. Spekuluje se o tom, zda držitel Conn Smythe Trophy z roku 2016 Sidney Crosby a držitel stejné ceny z roku 2009 Jevgenij Malkin hrají se stejným zápalem jako v minulosti, kdy už dvakrát Pittsburgh ke Stanley Cupu dovedli.
„Každý zápas cítíme tlak,“ připustil Malkin. „Je jedno, jestli hrajeme proti Ottawě nebo Washingtonu. Líbí se nám to. Je to náš hokejový život. Nejtěžší byl pátek. Sid i já tomu rozumíme. Potřebuje hrát lépe, musíme proměňovat střelecké příležitosti. Potřebujeme zapomenout na zápas číslo tři a hrát, jak umíme.“
K Ottawě chová respekt. Pokud si chce Pittsburgh zachovat naději na úspěch v sérii, musí ve čtvrtém zápase v Canadian Tire Centeru nutně vyhrát. „Mají skvělý tým. Nehrají dobře jen v obranném pásmu. Hrají výborně ve všech třech pásmech. Mají skvělé obránce, kteří pomáhají útočníkům,“ varuje před důležitým utkáním Malkin.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -