- Reklama -

Někdejší opory Washingtonu Greena, Laicha nebo Neuvirtha současná forma Capitals nepřekvapuje

- Reklama -

Hokejisté Washingtonu se minulé úterý stali prvním týmem, který si s předstihem zajistil jisté místo v letošním play off a včerejší výhrou v Ottawě i prvenství ve Východní konferenci. A to jim přitom zbývá odehrát ještě deset zápasů. Capitals jsou letos v opravdu skvělé formě a bývalé hráče týmu to vůbec nepřekvapuje.
„S kombinací rychlosti a velikosti jejich hráčů mohou hrát způsobem, jaký se jim zlíbí, protože je navíc podpoří gólman, který momentálně nemá konkurenci,“ vysekl poklonu svým bývalým svěřencům i někdejší kouč týmu Bruce Boudreau (trenér Anaheimu).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Boudreau dovedl Caps v sezóně 2009-10 k zisku Prezidentovy trofe a klub má k této ceně pro nejlepší tým základní části dobře našlápnuto i letos. Zatímco tehdy k tomu potřebovali 121 bodů, letos už jich mají na kontě 109!
„Tehdy jsem byl v týmu a tušil jsem, že letos budou Capitals ještě lepší,“ tvrdí obránce Mike Green, v současnosti hráč Detroitu Red Wings. „Hodně vylepšili ofenzívu, ačkoliv jsem myslel že už to ani není možné. A brankář Braden Holtby pak dělá další velkou výhodu oproti ostatním,“ dodal.
Svým kamarádům věřil i český brankář Michal Neuvirth (na snímku). „Není to pro mě překvapení. Už před sezónou měli jen podle soupisky skvělé mužstvo,“ řekl gólman Philadelphie, jenž odchytal ve Washingtonu necelých šest sezón (2008-14).
„V týmu už před sezónou vládl pocit, že máme být nahoře. A to se nám nakonec také povedlo, což je něco výjimečného,“ tvrdí útočník Brooks Laich, který strávil v organizaci Capitals dvanáct sezón, ale během té aktuální jej klub vyměnil do Toronta.
Zatímco Braden Holtby září v brance, o góly se poctivě stará superstar Alexandr Ovečkin a jeho krajan Jevgenij Kuzněcov. Capitals letos nic nevzdávají a bojují do posledních minut, ve třetích třetinách svých zápasů přestříleli soupeře 89:58.

V základní části Capitals soupeře válcují, jenže v play off může být všechno jinak. „Nejtěžší část sezóny je dostat se do play off. To zvládli skvěle a jsou v dobré pozici. Jenže v ve vyřazovacích bojích se může stát cokoliv,“ říká Mike Green.
Bývalý obránce klubu dobře ví, o čem mluví. Členem washingtonské soupisky byl od roku 2005 do loňského léta a nikdy se s Capitals nedostal přes druhé kolo play off. Stanley Cup je pro klub, jehož název na slavném poháru ještě nikdy nebyl zvěčněn, zatím vzdálený.
Ovšem prvotní cíle, které nastolil kouč Barry Trotz už před sezónou, jsou téměř splněny – vyhrát svou divizi a mít na začátku sérií play off výhodu domácího prostředí.
„Teď máme šanci vyhrát i celou ligu. Někdo si může myslet, že jsme nafoukaní, ale můžete si dovolit, když máte tým, který uspěl ve spoustě zápasů v takhle náročné soutěži. Pak je logické, že máte před sebou další cíle. Vítězství v základní části je blízko. Až to dokážeme, odstartuje nová sezóna. A my v ní budeme chtít uspět co nejlépe,“ prohlásil trenér Caps Barry Trotz.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -