- Reklama -

Někdejší rváč NHL bojuje s koronavirem. Nedokážu si ani vyčistit zuby, přiznal

- Reklama -

Bývalý vyhlášený bitkař Georges Laraque narazil na nečekaně těžkého soupeře. 43letý Kanaďan popsal pro Williama Douglase z portálu nhl.com svůj boj s onemocněním covid-19.
Podle svých slov se od čtvrtka, kdy byl kvůli choroby hospitalizován, sotva postaví z postele.

Tahle COOL trička NHL chceš!


„Kdysi jsem běhal 10 kilometrů denně. Teď, když mi Covid napadnul plíce, nedokážu ani vstát z postele, abych si vyčistil svoje zuby. Je to nejhorší věc, jakou jsem zažil. Sebere mi energii jen na to, abych se postavil,“ uvedl Laraque.

Rodák z Montrealu skončil hráčskou kariéru kvůli zdravotním potížím v roce 2010. Mimo jiné jej trápí také astma, které průběh nemoci zhoršuje.
„Myslím, že teď to vrcholí, protože mám skutečně zlé horečky. Beru neustále léky a injekce, aby se mi ulevilo od bolestí hlavy a podobně. Přes nos dýchám kyslík. Je těžké pro mě už jenom mluvit. Jsem bez energie…Nějaký čas tady ještě strávím,“ vzkázal někdejší útočník.
Laraque odehrál v základní části NHL 695 zápasů, v nichž si připsal 153 bodů (53+100) a 1126 trestných minut. V 57 duelech play-off přidal 12 bodů (4+8).  Během své kariéry oblékal dresy Edmontonu, Phoenixu, Pittsburghu a Montrealu.
Po skončení kariéry se angažuje v politice a pracuje také jako sportovní komentátor.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -