- Reklama -

Nekonečný příběh násilnického Rusa. NHL se jeho návratu brání

- Reklama -

Fanda NHL
Fanshop týmu
Někdejší obránce Kings Slava Vojnov byl před třemi lety vypuzen kvůli obvinění z domácího násilí z NHL. Po působení v Petrohradě, nejbohatším z evropských klubů, má chuť se znovu vrátit do nejprestižnější hokejové ligy světa. Obvinění byl sice zbaven, proti jeho comebacku se však postavilo vedení ligy.
S případy domácího násilí se před pár lety museli vypořádávat v NFL. Lize amerického fotbalu kvůli pokleskům jejích hráčů poklesla už tak oslabená image. Hokejisté rozhodně nechtěli strkat hlavu do písku a když byl Vojnov odsouzen ke třem měsícům vězení za udeření své manželky, dočkal se ruský zadák zákazu hraní v severoamerické soutěži a zrušení kontraktu s Los Angeles.
Vojnov v předchozích třech letech pracoval na svém návratu do Ameriky. Trochu ho k tomu možná popohnal i jeho krajan a spoluhráč z SKA Petrohrad Ilja Kovalčuk, jenž se po přestávce vrátil do hokejového kolotoče v NHL.
Vojnovovi za jeho čin skončila minulý měsíc podmínka, nyní může ruský reprezentant znovu požádat o pracovní vízum v USA. Hlavní slovo má nyní vedení soutěže, které je zatím na vážkách.

Druhý nejdůležitější muž NHL Bill Daly se nechal slyšet, že Vojnovovu návratu brání ještě několik právních překážek, které je potřeba vyřešit. Pokud liga osmadvacetiletého obránce omilostní, budou muset případní zájemci jednat s Kings, kteří na Vojnova stále drží práva.
Samotný hráč vývoj své kauzy komentovat nechtěl. Ruští novináři ale spekulují, že i když by nedostal povolení k návratu, novou smlouvu s Petrohradem stejně nepodepíše.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -