- Reklama -

Nelíbí se mi, když si o nás lidé myslí, že máme špatný tým, říká útočník Washingtonu Kuzněcov

- Reklama -

Soupiska Washingtonu Capitals se kvůli platovému stropu přes léto výrazně proměnila. Pryč jsou obránci Karl Alzner, Nate Schmidt a Kevin Shattenkirk a útočníci Marcus JohanssonJustinem Williamsem. Caps více než kdy jindy začnou spoléhat na mládí. I proto v nadcházející sezoně nebudou patřit mezi nejužší okruh kandidátů na Stanley Cup jako v posledních dvou letech. Centr Jevgenij Kuzněcov je toho názoru, že odepisovat tým z americké metropole je velkou chybou.
„Nelíbí se mi, když si o nás lidé myslí, že máme špatný tým. To je kravina. Nezáleží na jménech, ale na hráčích, kteří hrají společně,“ myslí si ruský centr, jenž počátkem července uzavřel s Washingtonem osmiletý kontrakt za 62,4 milionů dolarů. Jeho bankovní konto se každoročně navýší o 7,8 milionů (viz ZDE).
„Podle mě bychom jako mužstvo měli jít zápas od zápasu a naopak se neměli upínat na celou cestu vedoucí k Poháru. Samozřejmě na něj musíme myslet, ale je potřeba si uvědomit, co máme v současnosti k dispozici. Pojďme společně trénovat, tvrdě dřít, pomáhat svým kolegům, aby se zlepšili, tlačit na sebe… Vždycky je dobré si konkurovat, takovým týmem musíme být. Jsme hladoví,“ nešetří povzbudivými slovy Kuzněcov.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kabina dvojnásobného vítěze Prezidentovy trofeje pro nejlepší celek základní části v sezonách 2015-2016 a 2016-2017 by se měla rozrůst o mladé a talentované hráče, jakými jsou beci Madison Bowey (22 let) a Christian Djoos (23) a forvardi Jakub Vrána (21) a Nathan Walker (23).
Washington se od začátku nového ročníku nejvíce soustředí na boj o vstupenku do play-off. Jde o základní stavební kámen, jenž je zapotřebí na cestě ke konečnému triumfu v nelítostných bitvách o trofej lorda Stanleyho.
„Naším cílem je dostat se do vyřazovacích bojů. Měli bychom jít krok za krokem, probojovat se do play-off a odtamtud půjdeme dál. Jak víte, může se v něm stát cokoli,“ uvědomuje si švédský centr Nicklas Backström.
Cesta Washingtonu za jednou z nejcennějších sportovních trofejí na světě skončila v posledních dvou případech na pozdějších šampionech z Pittsburghu. Zvlášť krutá byla porážka z letošního jara. Caps dotáhli sérii ze stavu 1:3 na 3:3, ale na domácím ledě v rozhodujícím sedmém duelu padlii 0:2.
Ze Sidneyho Crosbyho a jeho Pittsburghu musejí mít hokejisté Washigtonu noční můry
Embed from Getty Images
„Play-off by nemělo být o individualitách. Mělo by být o týmu a o tom, jak jako tým prohrajeme. Naše chování v sedmém utkání je vše vypovídající. Naprosto nás přehráli. To by se nemělo stávat,“ hořekuje Backström.
Na straně druhé devětadvacetiletý Švéd rozhodně nevěší hlavu dolů. Pohled na sestavu mužstva mu dodává sebevědomí. Vedení klubu se povedlo dohodnout se na mnohaleté spolupráci s T.J. Oshiem, Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem. Na dva roky si pojistilo i služby Andreho Burakovskyho a na jeden náhradního brankáře Philippa Grubauera.
„Když se podíváte na soupisku, máme dobré řady, což dává mladším hráčům šanci na prosazení se do ligy, stejně jako pár obráncům a útočníkům. Takhle to s platovým stropem funguje. Musíte se snažit přizpůsobit a ujistit se, že vám věci budou vycházet,“ dodává stříbrný medailista z olympijských her v Soči 2014.
Nové sezony se nemůže dočkat zadák Orlov.
„Těším se, až se to rozjede a všechny uvidím. Pořád sníme o Stanley Cupu. Je potřeba zapomenout na minulost a posouvat se vpřed tak jako vždycky,“ uzavírá šestadvacetiletá opora zadních řad Capitals.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -