- Reklama -

Nemáme na ně. Kanaďané jsou ve všem lepší, šokoval švýcarský kouč

- Reklama -

Trenér švýcarské reprezentace na mistrovství světa juniorů Christian Wohlwend poskytl médiím před čtvrtfinálovým zápasem nečekané a hodně netradiční vyjádření. Soupeřem vyslanců helvétského kříže budou Kanaďané, kterým se podle Wohlwenda nemohou jeho svěřenci rovnat.
Čtyřicetiletý kouč doslova zaskočil přítomné žurnalisty svou odpovědí na otázku, co od zápasu s favoritem očekává. „Opětovnou dominanci Kanady,“ vypálil na novináře s narážkou na vzájemnou generálku před turnajem, kterou Severoameričané opanovali poměrem 8:1.


„Toto utkání nám ukázalo, že jsme jim stále hodně vzdálení. Jsou rychlejší, větší, silnější, mají lepší střelu i přihrávku. Jsou lepší ve všem,“ prohlásil Wohlwend bez obalu.
A co poví před klíčovým duelem hráčům v kabině? „Že se s tím zkusíme popasovat. Co jiného mám říct?“ odpověděl bez zaváhání a sám začal pokládat zajímavé řečnické otázky.
„Kolik mají oni hráčů draftovaných v prvním kole? (jeden ze žurnalistů odpověděl Wohlwendovi, že sedm, ten poté pokračoval) Kolik pak ve druhém? A co ten jeden, co byl draftován v kole čtvrtém a odehrál nejvíce zápasů v NHL? My máme jediného draftovaného a to ve čtvrtém kole. Zbytek je nedraftovaný,“ upozornil Wohlwend na obrovské rozdíly v kvalitě obou mančaftů.


MSJ V BUFFALU: Čeští junioři narazí ve čtvrtfinále na Finy, Slováky čekají silní Švédové


Kapitán Kanaďanů Dillon Dubé nad těmito slovy kroutil hlavou.
„Díval jsem se na to (rozhovor s Wohlwendem) mnohokrát a pousmíval jsem se. Abych řekl popravdě, myslím, že se smáli všichni,“ prohlásil lídr kanadské soupisky pro web kanadské stanice Sportsnet.
Samotní hráči švýcarského výběru věří, že velkého favorita mohou překvapit „Je to velká výzva, ale myslím si, že to můžeme dokázat. Pokud budeme mít svůj den, je všechno možné,“ cituje slova útočníka Justina Sigrista televize TSN.
Obránce Nico Gross pak naznačil, kudy může vést cesta úspěchu: „Musíme hrát natvrdo, to nemají rádi. Potřebujeme se dostat s pukem do jejich pásma a tam na ně vyvíjet nátlak. S tvrdou a agresivní hrou máme šanci.“
Švýcaři skončili ve skupině B mistrovství světa čtvrtí, když v posledním zápase před play-off podlehli Čechům 3:6. Na turnaji dokázali bodovat jen proti slabým Bělorusům, které porazili těsně 3:2.
Na rozhovor s Wohlwendem se podívejte zde:

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -