- Reklama -

Němci válí. Do NHL má nakročeno nový Draisaitl

- Reklama -

Fanshop týmu
Německý útočník Dominik Bokk podepsal tříletý vstupní kontrakt se St. Louis. Úspěch rodáka ze Schweinfurtu je dalším důkazem vzestupu hokeje u našich západních sousedů, kterým se vedle stříbrných medailí z Her v Koreji daří i na poli NHL.
V lize již září jejich superhvězda Leon Draisaitl, k němuž bývá osmnáctiletý křídelník často přirovnáván.

Bokk strávil uplynulou sezónu v týmu Växjö Lakers ze švédské nejvyšší soutěže. Za seniory odehrál 15 zápasů, v nichž si připsal po jednom gólu a asistenci. Většinu ročníku působil v juniorskému mužstvu, kde naskočil do 43 duelů s bilancí 53 bodů (19+33).
Jeho výkony neunikly Blues, kteří si jej na letošním draftu vybrali z celkové 25. pozice.


„Je to jako sen. Pro každého hráče je úžasné, když projde draftem. Je to fantastický pocit. Jsem šťastný, že si mě zvolilo právě St. Louis. Uvidíme, co se bude dít dále,“ uvedl Bokk po podpisu smlouvy.

Do NHL se ale hned jen tak nepodívá. Minimálně ještě jednu sezónu bude pokračovat ve Växjo formou hostování.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -