- Reklama -

Nemoci navzdory. Hanzal si v sobotu vyrovnal osobní rekord

- Reklama -

Před zápasem se necítil moc dobře. Po něm rychle mířil za doktory, takže ho novináři ani nestihli vyzpovídat. Přitom by určitě byl hlavním objektem jejich zájmu. Martin Hanzal v sobotním utkání Arizony s Columbusem zaznamenal branku a tři asistence a byl vyhlášen nejlepším mužem večera.
„Před utkáním se cítil pod psa a na ledě nestrávil tolik času jako obvykle, přesto získal čtyři body,“ spokojeně vrtí hlavou trenér Kojotů Dave Tippett. „Má před bránou těžkou práci, ale když je na ni určený, čeká se od něj, že ji zvládne.“
Průměrný ice-time píseckého rodáka v této sezóně činí skoro osmnáct minut, po Antoineu Vermetteovi a Shaneu Doanovi z útočníků Arizony nejvíce. Předevčírem strávil mezi mantinely jen čtrnáct minut. O to víc těší, že Hanzalově černé práci pro tým se dostalo ocenění v podobě bodů.
„Je velice dobrý v tečování střel, před brankou navíc využívá své velké postavy,“ vyjmenovává hlavní přednosti 27letého forvarda gólman Mike Smith. „Je přes něho těžko vidět. Snaží se to dopracovat k dokonalosti. Tyhle body si opravdu zaslouží.“
43 sekund před koncem druhé třetiny Martin Hanzal nadvakrát překonal Sergeje Bobrovského a navýšil vedení pouštního týmu. Vzhledem ke konečnému výsledku 6:3 byl tento gól označen za vítězství. Zbylé tři příspěvky českého olympionika měly podobu asistencí, pokaždé při přesilových hrách.
Ve 27. minutě zastínil Yandleovu střelu a přestože při dorážce neuspěl, obránce Oliver Ekman-Larsson mohl s přehledem uklidit puk do odkryté klece. O deset minut později se situace skoro opakovala, Hanzal tentokrát posouval na lépe postaveného Sama Gagnera.
„Dvě branky na konci druhé třetiny byly klíčovým okamžikem utkání,“ vyzdvihl Hanzalův přínos kouč Tippett.
Na začátku závěrečného dějství asistoval český forvard u další Gagnerovy přesilovkové akce. Coyotes využili tři ze čtyř početních výhod, což bylo v zápase s týmem, který je přesilovkovým specialistou, velice příjemné zjištění.
„Shlédli jsme záběry ze zápasů s Blue Jackets z minulé sezóny a přišli jsme na to, že ve skrumážích před bránou se nám docela dařilo. Když soupeřův brankář chytá dobře, musíte si před něho najít cestu a snažit se využít dorážky a druhotné šance,“ shrnuje kouč Arizony.
Přesně to byla Hanzalova úloha.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -