- Reklama -

Nepadnou a nepadnou. Rudá Křídla mají znovu namířeno do play off – po 24. v řadě

- Reklama -

Loni měli na kahánku, ale nakonec to zvládli. Rudá Křídla prolétla bouřkovými mraky a značně potlučená nakonec přistála na posledním příčce zaručující účast v play off. A i když přes léto mnozí předvídali, že v letošní sezóně to konečně přijde, Detroit ani tentokrát nehodlá vyklidit své posvátné území.
Americký klub je na nejlepší cestě k tomu, aby znovu rozšířil svoji železnou sérii účastí ve vyřazovacích bojích, kam se bez výjimky kvalifikoval pokaždé od roku 1991. Detroit zatím odehrál 42 utkání, ve kterých nashromáždil solidních 53 bodů. Jen pro porovnání – loni po stejné porci zápasů to bylo o osm bodů méně.
Není se čemu divit. Trenér Mike Babcock nemusí tolik experimentovat se základní sestavou, jako tomu bylo v minulém ročníku, kdy se snažil vypořádat s nekonečným přívalem zraněných hráčů. Už se nemusí ptát – „a kdo bude další?“ – a může dle libosti využívat plného potenciálu svého mužstva.
„Zranění jsou velký problém. I když máme v podstatě totožný tým jako loni, předvádíme mnohem vyrovnanější výkony a naše formace už nejsou tak děravé, jako v minulé sezóně. Výborně se daří našim speciálním formacím, skvělé výkony předvádějí brankáři,“ řekl kapitán Henrik Zetterberg, aktuálně nejproduktivnější hráč týmu. Švédský veterán loni přišel o polovinu základní části, nejinak se osud zachoval i k další hvězdě Rudých Křídel Pavlu Dacjukovi.
A my nemůžeme jinak, než dát Zetterbergovi za pravdu. Detroit má druhou nejlepší přesilovku v lize, v oslabení je zase čtvrtým nejlepším klubem. Brankáře Jimmyho Howarda řadí jeho čísla mezi nejlepší desítku maskovaných mužů v NHL.
Ale jak se říká – vše zlé je k něčemu dobré. Minulá sezóna byla pro Red Wings těžkým oříškem, ale pomohla urychlit nástup některých mladých hráčů, kteří se v krátké době zařadili mezi stabilní články základní sestavy. Raketový nástup předvedli především útočníci Gustav Nyquist a Tomáš Tatar. A co je důležitější – ani letos neslevili ze svých výborných výkonů.
„Před sezónou jsme nevěděli, jestli je náš tým dostatečně silný na to, abychom znovu postoupili do play off. Nechci to zakřiknout, ale momentálně to vypadá, že míříme správným směrem. Neustále se snažíme zlepšovat naší hru,“ řekl Mike Babcock.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -