- Reklama -

Jágr se žene s Panthers do play-off, na Floridě to však nikoho nezajímá

- Reklama -

Florida Panthers jsou po Washingtonu druhým nejlepším celkem Východní konference a v jejich řadách k tomu válí legenda NHL Jaromír Jágr. Ale k čemu to všechno, když se na ně v jejich domovském městě nikdo nedívá?
Během první poloviny základní části této sezóny si na regionální stanici tvFox Sports Florida naladilo zápasy Panterů v průměru jen 0.20 % tamních domácností. Ano, 0.20 %. Jinak řečeno, pouze každá pětistá domácnost v Sunrise a okolí jeví zájem o televizní přenosy s tamějším celkem NHL. Uvedená hodnota odpovídá přibližně 3 000 domácnostem. Panthers jsou tak jedním z mála mančaftů NHL, na něhož se dívá více lidí přímo v hale než před televizními monitory.
Trend je navíc sestupný, oproti stejnému časovému úseku v minulém ročníku je současná TV sledovanost o devět procent nižší.
Podobně nevalně si vedou ve svých domovinách New Jersey Devils (0.26 %), Arizona Coyotes (0.41 %) a Anaheim Ducks (0.41 %).
Na opačném pólu žebříčku uveřejněném periodikem Sports Business Daily (zabývá se pouze daty u amerických celků) se naopak nachází tradiční hokejové bašty USA, konkrétně Buffalo (6.81 %), Pittsburgh (5.51 %) a Chicago (3.91 %). Sabres, kteří jsou nyní čtvrtým nejhorším celkem ligy, dokáží přikovat k buffalským obrazovkám o 55 % více diváků než loni. Za zvyšujícím se zájmem stojí pravděpodobně vycházející hvězda Jack Eichel, jenž je považován za jeden z největších taháků soutěže.
NHL může také těšit, že si stále drží výsostné postavení ve velkých aglomeracích jako je Boston, Chicago či Philadelphia. Vzhledem k počtu obyvatel v těchto metropolitních oblastech tam představuje jeden procentní bod sledovanosti mnohem více diváků než tatáž hodnota v Buffalu či Pittsburghu. Z hlediska absolutního počtu televizních diváků tak lize nevévodí Buffalo, ale Chicago se svými Blackhawks. O popularitě NHL v Chicagu jsme vás informovali ZDE.
Za zmínku stojí i seznam měst, v nichž dokáží tamní celky NHL přilákat k obrazovkám více příznivců než jejich konkurenti z NBA. Jedná se nejen o již zmíněné Chicago (Blackhawks vs. Bulls), Boston (Bruins vs. Celtics) a Philadelphii (Flyers vs. Sixers), nýbrž také o Detroit (Red Wings vs. Pistons), Washington (Capitals vs. Wizzards), souměstí Minneapolis – St. Paul (Wild vs. Timberwolves) a poněkud překvapivě také Denver (Avalanche vs. Nuggets).
Lokální TV sledovanost kanadských týmů bohužel není k dispozici.
Data z minulého ročníku naleznete zde: Nejsledovanějším americkým týmem opět Penguins. Panthers se topí v nezájmu.
Vysvětlivky k tabulce: RSN – lokální TV stanice, average rating – průměrný rating (procento domácností), average rating change – změna sledovanosti oproti stejnému časovému úseku v minulé sezóně.
Titulní foto: koláž Pavla Šmerdy / NHLnews

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -