- Reklama -

Nepovedená sezóna mě povznese na vyšší úroveň, věří Aaron Ekblad

- Reklama -

Má hodně důvodů na minulou sezónu zapomenout. Loni v létě podepsal lukrativní kontrakt, místo aby potvrdil vzestup, však předvedl příšerný ročník. Během Světového poháru se zranil a musel z něj odstoupit. V sezóně pak podával špatné výkony, -23 bodů byl nejhorší výsledek v týmu. Otřes mozku mu pak zhruba o deset zápasů dřív ukončil sezónu. Aaron Ekblad má dost důvodů snažit se o napravení reputace.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl to náročný rok pro všechny,“ řekl jednadvacetiletý obránce Floridy ve středu po jednom z tréninků na kempu ve Scotiabank Pond. Nepovedený ročník chce použít jako lekci, ze které se poučí. Jako katalyzátor pro zbytek vlastní kariéry. Skončil mu nováčkovský kontrakt, vstupuje do prvního roku osmileté smlouvy na 60 miliónů dolarů. Ve svém věku toho už má dost za sebou.
„Poslední rok mého nováčkovského kontraktu byl rokem, kdy jsem se toho nejvíc naučil,“ řekl obránce Panthers. „Opravdová práce začíná teď v létě. Jsem sebevědomý. Věřím tomu, že budu připravený nejlépe, jak jsem kdy byl.“
V minulé sezóně nasbíral jen 21 kanadských bodů (10+11), v obou předcházejících ročnících byl úspěšnější (39 a 36 bodů). Hlavně premiérovou sezónu měl výbornou. Florida vyhrála divizní titul, Ekblad získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Loni to bylo mnohem horší pro talentovaného beka i pro celý tým. Teď by se rád s celou Floridou znovu zvednul. Největší rozdíl je v tom, že se cítí stoprocentně zdravý.
Embed from Getty Images
Pak je tu nový trenér. Třetí za tři roky. Ekblad už zažil Gerarda Gallanta, Toma Rowea, teď dostane na lavičku Boba Boughnera. Přestože Dale Tallon sliboval jen drobné změny, mužstvo znovu prošlo poměrně velkou přestavbou. Hlavně v útoku nezůstal kámen na kameni. S přestaveným týmem se budou Panteři snažit napravit loňskou blamáž.
„Byla to sezóna, kdy jsme si uvědomili, jak těžké to je. Jak náročná tahle soutěž je, je těžké je v ní vydržet,“ říká Ekblad. „Je snadné mít všechno za jisté, hlavně s ohledem na peníze, které vyděláváme. Musíte být ale skromný. Minulý rok mě dovedl k velké skromnosti.“
Sám si dává za příklad hlavně Brenta Burnse a Erika Karlssona, elitní ligové obránce, kteří patří už dlouhou dobu ke špičce. Na jejich úroveň by se rád dostal. Tohle letní období by mu mělo především posloužit, aby vykročil tím správným směrem.
„Cítím se silnější, v lepší formě a sebevědomější,“ říká Ekblad. „V téhle lize není nikdo nepřekonatelný. Musíte tvrdě bojovat každý den bez ohledu na to, jak dlouhou máte smlouvu a kolik berete peněz. To jsem se naučil. Toho se chci držet už do konce kariéry. Poslední sezóna je tou největší zkušeností, která by mě měla povznést na vyšší úroveň a dostane nás do play off a do konverzací na téma Stanley Cupu,“ věří Aaron Ekblad.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -