- Reklama -

Nepřiměřený trest, zlobí se advokát Vjačeslava Vojnova

- Reklama -

20. října byl Vjačeslav Vojnov zadržen policií pro podezření ze spáchání domácího násilí. Vedení NHL okamžitě reagovalo a vyměřilo obránci Los Angeles trest v podobě zákazu startu v příštích dvaceti utkáních. Suspendace vyprší 4. prosince, to už bude mít ruský hokejista za sebou první slyšení u soudu. Hráčův právní zástupce Craig Renetzky – a jeho klient zrovna tak – je ale roztrpčen z délky trestu, který liga stanovila.
„Zkoumal jsem podobné případy jiných profesionálních sportovců a musím říci, že pan Vojnov byl potrestán mnohem závažněji než kdokoliv jiný,“ uchyluje se Renetzky k obvyklému nástroji amerického práva, k predecentům. „Není to správné a není to férové. Co se stane v případě, že protistrana nevznese obvinění? Bude Vojnov bez hokeje i během prosince, nebo snad až do ledna?“
Vojnov po zadržení strávil nějaký čas ve vazební cele,  následně byl propuštěn na kauci. Policie na podnět okresního návladního pokračovala ve vyšetřování, ale hokejistova manželka Marta Varlamovová šest dnů po incidentu prostřednictvím svého právního zástupce oznámila, že ona sama žalobu podávat nebude … a že se vlastně nic nestalo. Vojnov ji neudeřil, neměl v úmyslu jí ublížit. Zranění, kvůli kterým skončila v nemocnici, nekomentovala.
„Jsou stále spolu, nežijí odděleně. Je za něho vdaná, má v úmyslu vdaná zůstat, jsou spolu spokojení,“ řekl Micheal Walsh, jehož právní služby si Varlamovová zjednala, v rozhovoru pro USA Today. K nedorozumění při výslechu prý došlo kvůli tomu, že jeho klientka neumí dobře anglicky a přítomnost manžela jako tlumočníka policie z pochopitelných důvodů odmítla, přestože si ji údajná postižená žádala.
Z pohledu státních orgánů ale kauza dále běží a hráčův obhájce Renetzky se bojí, aby se neprotahovala příliš dlouho. „Ani ten termín 1. prosince není jistý, nemusí do té doby podat žalobu. Můžou pokračovat ve vyšetřování a my můžeme být za rok na stejném místě jako dosud,“ obává se.
Rovněž Vojnovův agent Rolland Hedges chce apelovat na vedení NHL, aby zkrátilo trest. Problém ale může být v tom, že ruský obránce při případném slyšení před orgány ligy by kvůli probíhajícímu vyšetřování neměl záležitost veřejně komentovat.
Vojnov zatím přišel o devět zápasů. Kings z nich bez jednoho ze svých klíčových zadáků třikrát odešli poraženi v normální hrací době, jednou v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -