- Reklama -

Nespoutaný Subban do klidného Nashvillu zapadne, věří noví spoluhráči

- Reklama -

Dnešní hokej je o týmu. Vše se podřizuje týmovému pojetí, kolektiv musí působit jako dobře namazaný stroj. O to menší prostor je pro individuality. P.K. Subban je nepřehlédnutelnou individualitou. Veselý a hovorný hokejista ze sebe tímto způsobem udělal jednu z nejviditelnějších osobností v NHL. Osobností, která od příští sezóny svlékne dres Montrealu a oblékne trikot Nashvillu.
Bude to mít drobnou výhodu. Montreal je sice tradičním klubem s obrovskou historií a fanouškovskou základnou. Také je to ale místo s obrovským tlakem, který je zde na hráče právě skrze fanoušky a náročné novináře vyvíjen. V Nashvillu Subban rozhodně nebude pod takovým drobnohledem. Ve městě country music se bude moci mnohem lépe soustředit na hokej.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím, že tam určitě nebudu tak rozptylován,“ řekl Subban k osobním očekáváním ohledně působení Nashvillu. „V Montrealu věci okolo rozptylují tým i vás osobně. Tady čekám, že to bude lepší. Určitě by to tak mělo být…“
Shea Weber, jehož poslali Predátoři za Webera do Montrealu, je úplně jiný člověk. Daleko klidnější charakterový typ si bude muset zvykat na bouřlivé kanadské prostředí. Subban je jiný, divočejší, nicméně odmítá nařčení, že by byl pro montrealskou kabinu přítěží, a proto se musel stěhovat.
„S chlapy, se kterými jsme každý den, se kterými cestuji, se kterými hraji… Všichni jsme jiní,“ řekl sedmadvacetiletý kanadský obránce. „Nakonec bych ale rád doufal, že mě ti chlapi respektují a já respektuji je. To je jediné, na čem se dá stavět. Všechno je to o vašem přístupu. A pro mě byl vždycky na prvním místě tým.“
Predators neměli asi nikdy ve své historii osobnost takového kalibru, jako je Subban. Dokonce i podle slov generálního manažera Davida Poilea jde o největší personu v historii klubu. Subban už hovořil s několika novými spoluhráči, kteří rozhodně nedali najevo žádné znepokojení z příchozí posily.
„Myslím, že jeho povaha je velmi otevřená, je to příjemný chlap,“ řekl Mike Fisher. „Je to ryzí povaha. V tomhle je úplně jiný než byl Shea. Řekl bych, že máme partu kluků, do které zapadne. Zná tu některé hráče, se kterými už v minulosti nastupoval. Věřím, že zapadne, to je ta nejmenší starost. Je to dobrá osobnost, jsme spokojení.“
Také generální manažer všechny ujistil, že ví, koho vytrejdoval. „Získal jsem hokejistu a osobnost,“ řekl Poile. „Zjistili jsme si toho o něm dost. Víme, co umí nebo neumí, ale měnit ho nebudeme. Nechceme z něj dělat jiného hráče…“
„Někdy si přejete mít v byznysu nebo osobním životě po svém boku někoho stejně naladěného, ale to nechceme. Nemůžeme uspět s dvaceti úplně stejnými hráči, ať už jde o herní nebo charakterní vlastnosti. Chci různé hráče a různé charaktery,“ vysvětlil sovu strategii Poile.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -