- Reklama -

Nestrašil míří do Caroliny, která si ho vybrala z listiny volných hráčů Red Wings

- Reklama -

Český hokejista Andrej Nestrašil poprvé v National Hockey League mění dres. Pražský rodák se stal novou posilou Caroliny, jejíž zástupci získali třiadvacetiletý útočníka z listiny volných hráčů Detroitu. Na ni ho vedení Rudých křídel umístilo proto, aby uvolnilo místo v sestavě pro uzdraveného centra Stephena Weisse (tříslo).
Hurikáni, které trénuje bývalý asistent kouče Red Wing Bill Peters, teď musí mít Nestrašila na soupisce minimálně třicet dnů. „Andrej je mladý a urostlý hokejista a my se domníváme, že může být přínosem pro naši ofenzivu,“ popsal novu klubovou akvizici generální manažer Caroliny Ron Francis.
„V každé sezóně mezi profesionály se neustále zlepšoval a loni na farmě v Grand Rapids udělal skutečně velký pokrok,“ dodala na adresu 190 centimetrů vysokého borce kanadská hokejová legenda.
Úterní utkání Detroitu s Columbusem sledoval Nestrašil pouze z tribuny a po přestupu do Caroliny okamžitě zamířil do Los Angeles, kde dnes Hurikáni pokračují v sérii venkovních zápasů.
Nestrašil odešel do zámoří v roce 2008, o rok později si ho Detroit vybral ve třetím kole draftu NHL ze 75. pozice. Po dvou sezonách 2011-13, kdy pendloval mezi farmami Detroitu v AHL a ECHL, sehrál Nestrašil celý loňský ročník v Grand Rapids, kde v 80 utkáních nasbíral 42 bodů (20+22).
V červenci letošního roku kývnul na nabídku klubu z Hockeytownu a podepsal roční dvoucestnou smlouvu za 550 tisíc dolarů. V přípravném kempu Red Wings se předvedl ve výborném světle a prosadil se do hlavního týmu. První týdny v nejprestižnější hokejové soutěži světa mu však nevyšly úplně podle představ. Ve 13 zápasech zaznamenal dvě asistence.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -